Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş için 6 Şubat 2020 Perşembe tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere göre 6 Şubat 2020 Perşembe Kahramanmaraş ve Bölge geneli; Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde sağanak yağmur, iç kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde (1400m ve üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı beklenmektedir. Beklenen yağışların Mersin İl geneli ve Adana'nın kuzey kesimlerinde (Aladağ, Pozantı, Karaisalı, Feke, Kozan, Saimbeyli) ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kuvvetli yer yer şiddetli olması tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bölgenin doğu kesimlerinde(Gaziantep, Kilis ve Hatay) 2 ila 4 derece artacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli olarak esmesi beklenmektedir. Mersin'in yüksek kesimleri, Adana'nın kuzey kesimleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgârın Mersin’in yüksek kesimleri (Mut, Çamlıyayla, Toroslar), Adana’nın kuzey kesimlerinde (Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Karaisalı, Pozantı, Kozan) ve Kahramanmaraş’ın kuzeybatı kesimleri (Afşin ve Göksun) ile Perşembe sabah saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş il genelinde güney, güneybatı yönlerden fırtına (62-74km/sa) yer yer tam fırtına (88-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yerde kar örtüsünün olduğu yüksek kesimlerde kar savrulmasından dolayı görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’de etkisini artırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Perşembe gece saatlerine kadar Mersin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin’in iç ve yüksek kesimleri (Çamlıyayla, Toroslar, Erdemli, Anamur, Silifke) ile Adana’nın kuzey ilçelerinde (Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Feke, Kozan, Saimbeyli çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların 1400 m üzeri yüksek kesimlerde (Tufanbeyli) kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI : Doğu Akdeniz’de güney güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgârın kuvvetini arttırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtınanın oluşturabileceği, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.