Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş için 5 Şubat 2020 Çarşamba  tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere göre 5 Şubat 2020 Çarşamba Kahramanmaraş ve Bölge geneli; Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde sağanak yağmur, iç kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı beklenmektedir. Beklenen yağışların Mersin ve Adana'nın kuzey kesimlerinde (Aladağ, Pozantı, Feke, Saimbeyli, İmamoğlu) ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının 2 ila 3 derece artacağı tahmin edilmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenmektedir. Mersin'in yüksek kesimleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.
UYARILAR: Yapılan son değerlendirmelere göre; Rüzgârın öğle saatlerinden itibaren Mersin’in yüksek kesimleri (Mut, Çamlıyayla, Toroslar), Adana’nın kuzey kesimlerinde (Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Karaisalı, Pozantı, Kozan) ve Kahramanmaraş’ın kuzeybatı kesimleri (Afşin ve Göksun) ile Perşembe sabah saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş il genelinde güney, güneybatı yönlerden fırtına (62-74km/sa) yer yer tam fırtına (88-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yerde kar örtüsünün olduğu yüksek kesimlerde kar savrulmasından dolayı görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz’de güney güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgârın kuvvetini arttırarak Perşembe ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtınanın oluşturabileceği, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ: