Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş için 30 Ocak 2020 Perşembe tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere göre 30 Ocak 2020 Perşembe Kahramanmaraş ve Bölge geneli; Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçmesi tahmin edilmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde sağanak yağmur, iç kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir. Yağışların Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep çevrelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette, kıyı ve kuzey kesimlerde yer yer kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Akdeniz’de görülecek olan yağışların, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve çevrelerinde kuvvetli (51-100 kg/m2) yağmur ve sağanak, 1000 m üzeri rakımlı kesimlerde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Denizlere Ait Meteorolojik Uyarı : Akdeniz'de fırtına bekleniyor! Akdeniz'de rüzgarın Perşembe akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak batı ve güneybatı, gece saatlerinde itibaren kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, doğusunda yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma akşam saatlerinde batı kesimlerde, gece saatlerinde doğu kesimlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

KAYNAK: KANAL MARAŞ