Kahramanmaraş'ta bugün sıcaklık en yüksek 8 derece dolaylarında seyretmekte. 

Kuvvetli gökgürültülü sağanak sağanak etkili. 

Sıcaklık yarın ve perşembe 7, cuma ve cumartes 8 derece dolaylarında bekleniyor.

Hafta boyunca yağmur etkili olması öngörülüyor.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ve Pazarcık ilçeleri hariç diğer tüm ilçelerde yoğun kar yağışı olacak. Kar yağışı bilhassa kentin yüksek kesimleriyle dağ ilçelerinde kara dönmesi bekleniyor. 

Yedikuyular ise yeniden kara kavuştu.

Zirvede bugünden itibaren beş gün boyunca kar yağışı var.

Uludağ'da sıcaklık eksi 1 dereceye kadar inecek.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden alınan verilere göre, Bölge geneli çok bulutlu ve yağışlı bekleniyor. Yağışların Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay'da kuvvetli (20-50 kg/m2), yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2), Adana çevresinde yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, rakımı yüksek (1000 m üzeri) Kahramanmaraş'ın kuzey ilçeleri (Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit) ile Adana kuzey ilçelerinde (Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Feke, ve Aladağ) ise karla karışık yağmur zamanla yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalacağı beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay da kuvvetli ve çok kuvvetli (50-75 kg/m2) sağanak ve gökgürültülü sağanak, Adana ile Kahramanmaraş Merkez ve batısında yer yer şiddetli (75-120 kg/m2), rakımı yüksek (1000 m üzeri) Kahramanmaraş'ın kuzey ilçeleri (Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit) ile Adana kuzey ilçelerinde (Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Feke, ve Aladağ) ise karlakarışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir. Kuvvetli ve şiddetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Mersin, Hatay, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (60-80 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri etkili olması beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZLERDE (DOĞU AKDENİZ) FIRTINA BEKLENİYOR

Doğu Akdeniz’de rüzgârın batı ve güneybatı, Doğu Akdeniz’in doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Doğu Akdeniz’de salı günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.