Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu,sabah saatlerinden itibaren Mersin'den başlayacak yağışlar, öğle saatlerinden itibaren Adana, akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay il genelinde, Gaziantep ve Kilis'in batısında görülecek şekilde genişlemesi tahmin edilmektedir. Yağışların özellikle öğle saatlerinden itibaren Mersin, akşam saatlerinden itibaren Adana il genelinde kuvvetli, yer yer Şiddetli yağış (60-120 kg/m2), yükseklerde ise yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların 2 ila 4 derece azalacağı beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR: Öğle saatlerinden itibaren Mersin’de etkisini arttıracak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Salı günü akşam saatlerine kadar, akşam saatlerinden itbaren Adana'da etkisini arttıracak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Salı günü gece saatlerine kadar, yerel olarak şiddetli (60-120 kg/m2) olması beklendiğinden, kuvvetli ve şiddetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINA BEKLENİYOR: Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinden itibaren Mersin il geneli ve Adana’nın yüksek kesimlerinde, akşam saatlerinden itibaren Hatay, Adana, Osmaniye ve zamanla Kahramanmaraş çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (60-80 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri etkili olması beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZLERDE (DOĞU AKDENİZ) FIRTINA BEKLENİYOR: Doğu Akdeniz’de rüzgârın yarın(Pazartesi) öğle saatlerinde kuvvetini artırarak batı ve güneybatı, Doğu Akdeniz’in doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Doğu Akdeniz’de salı günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.