Kahramanmaraş'ta bugün sıcaklık en yüksek 9 derece dolaylarında seyrediyor. 

Hava, kuvvetli gökgürültü sağanak yağışlı.

Meteoroloji yetkilileri gök gürültülü sağanak yağışın yarın da görüleceğini ifade etti.

HAFTA SONU NASIL OLACAK?
Kahramanmaraş'ta haftasonu plan yapmak isteyenler için de uyarı yapan meteoroloji, Cumartesi günü havanın kuvvetli yağış olacağını kaydederken, pazar günüyse yağmur olacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinin, Çok bulutlu ve yağışlı tahmin edilmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağmur, iç kesimlerde yağmur, Adana (Tufanbeyli) ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde (Afşin, Göksun, Elbistan, Ekinözü çevrelerinde) karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir. Beklenen yağışların Mersin il geneli, Adana'nın güney kesimleri ve Hatay kıyılarında kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece azalacağı beklenmektedir.

RÜZGAR: Doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli olarak esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
DOĞU AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR: Doğu Akdeniz’de rüzgarın doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden itibaren doğusu güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Cuma günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yarın (12.12.2019 Perşembe) Mersin'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.