Meteoroloji'den Kahramanmaraş için uyarı geldi: Bugün kentte kuvvetli yağmur var! Rüzgar yer yer fırtına şeklinde esiyor.

Sıcaklık en yüksek 9 derece dolaylarında seyrediyor. Gece saatlerinde sıcaklık 4 dereceye kadar iniyor. 

Sıcaklık yarın 1 derecelik düşüşle hemen hemen bugünkü kadar şiddetli olmasa da etkisini sürdürmeye devam edecek. 

Perşembe havanın parçalı bulutlu gözleneceği Kahramanmaraş'ta 9 derecelik sıcaklık var. Ve yağışlı hava olmayacak.

Sıcaklık cuma 8, cumartesi 9 dereceye çıkacak. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge geneli; Çok bulutlu, yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Beklenen yağışların; Mersin il geneli ve Adana batı kesimlerinde kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Bölge geneli Doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, Mersin iç ve kıyı kesimlerde Güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Mersin ve Adana'da, görülecek olan kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, Çarşamba (08.01.2020) günü sabah saatlerine kadar Mersin il geneli ile Adana'nın batısında şiddetli ve yer yer aşırı (100-200 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Akdeniz'de beklenen rüzgarın; Mersin çevresinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI :Doğu Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor! Doğu Akdeniz'de rüzgârın doğu ve kuzeydoğu, doğu kesimlerinde güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.