Bölge geneli, Çok bulutlu ve yağışlı; Yağışların kıyı kesimlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış, iç kesimlerde yağmur, 1000 metre ve üzeri rakımlı yerlerde ise kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması tahmin edilmektedir. Beklenen yağışların; Mersin il geneli ve Adana batı kesimlerinde kuvvetli yer yer şiddetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: 2-5 derece azalacak.

RÜZGAR: Bölge geneli Doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, Mersin iç ve kıyı kesimlerde Güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
: Mersin ve Adana'da, sabah saatlerinden itibaren görülecek olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Çarşamba (08.01.2020) günü sabah saatlerine kadar Mersin il geneli ile Adana'nın batısında şiddetli ve yer yer aşırı (100-200 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Akdeniz'de beklenen rüzgarın; Mersin çevresinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI :Doğu Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor! Doğu Akdeniz'de rüzgârın (pazartesi) sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak doğu ve kuzeydoğu, doğu kesimlerinde güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.