Kahramanmaraş'ta bugün hava kuvvetli sağanak yağışlı. Sıcaklık en yüksek 8 derece dolaylarında seyretmekte. Yer yer sis ve pus etkili oldu. 

Hafta başından beri düşük seyreden sıcaklıklar biraz da olsa artmaya başkayacak. 

Kahramanmaraş'ta yarın 10 dereceyi gösterecek termometreler cumartesi ve pazar 12 dereceye çıkacak. 

Kahramanmaraşlıları önümüzdeki pazartesi ise 11 derecelik hava sıcaklığı karşılayacak. 

Kahramanmaraş'ta önümüzdeki  periyotlarda yağış beklenmediği kaydedildi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge geneli çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Adana'nın güney ve doğusu (Yumurtalık, Karataş, Ceyhan), Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in doğusunda kuvvetli yağmur, Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinde (Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit ) ve Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağışlarla birlikte sıcaklıklar, hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli; Mersin'in Batısında (Gülnar, Mut, Silifke, Aydıncık, Bozyazı ilçeleri ve çevresinde) kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde (60-90 km/saat)esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların Adana'nın güney ve doğusu (Yumurtalık, Karataş, Ceyhan), Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Perşembe sabah saatlerinden itibaren Mersin'in Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Mut ilçelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/saat) bekleniyor. Cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KAR YAĞIŞI UYARISI: Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinde (Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit ) ve Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde görülmesi beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışlarının yüksek kesimler başta olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI: Orta Akdeniz'de (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Silifke kıyıları ve açıklarında) rüzgârın, yarın (Perşembe) ilk saatlerden itibaren kuvvetini artırarak kuzeyli yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.Fırtınanın Cuma günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

(Kaynak: Kanal Maraş)