Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş için 24 Ocak 2020 Cuma tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere göre 24 Ocak 2020 Cuma Kahramanmaraş ve Bölge geneli; Az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın kuzeyli yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, Mersin il merkezi dışında il geneli, Adana’nın kuzey kesimleri (Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ, Feke, Karaisalı, Pozantı, Kozan), Osmaniye’nin kuzey kesimleri (Kadirli, Sumbas) ile Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli fırtına (70-88km/sa) yer yer tam fırtına (88-100 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

UYARILAR

Denizlere Ait Meteorolojik Uyarı! Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz’de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü (24.01.2020) öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtınanın oluşturabileceği, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde Fırtına Bekleniyor! Bu akşam saatlerinden sonra ülkemizin güney kesimlerinde beklenen kuvvetli kuzey yönlü rüzgârın, Mersin il merkezi dışında il geneli, Adana’nın kuzey kesimleri (Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ, Feke, Karaisalı, Pozantı, Kozan), Osmaniye’nin kuzey kesimleri (Kadirli, Sumbas) ile Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli fırtına (70-88km/sa) yer yer tam fırtına (88-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yerde kar örtüsünün olduğu yüksek kesimlerde kar savrulmasından dolayı görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.