Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş ve Bölge geneli; Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı olarak tahmin edilmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, iç ve yüksek kesimlerinde yağmur, karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Doğu, kuzeydoğu ve yer yer güneydoğulu yönlerden orta zaman zaman kuvvetli, Hatay, Osmaniye, Mersin'in kıyı kesimleri ile Adana'nın kıyı kesimlerinde yer yer fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

UYARILAR
Deniz İçin Fırtına Uyarısı: Doğu Akdeniz’in açıklarında rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Aralıklarla devam edecek olan fırtınanın, 08.02.2019 Cuma günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın Hatay merkez ve batı ilçelerinde (İskenderun, Erzin, Dörtyol, Arsuz, Payas, Belen, Yayladağ ve Samandağ), Osmaniye, Mersin'in kıyı kesimleri ile Adana'nın kıyı kesimlerinde doğu, güneydoğu ve yer yer kuzeydoğu yönlerden aralıklarla kuvvetli yer yer fırtına (50-70 km/sa, zaman zaman 90 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın 08.02.2019 Cuma sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.