Bölge geneli; Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinde yer yer gökgürültülü sağanak, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir. Yağışların; öğle saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli, Adana kuzey ve batı kesimleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş kuzey ve doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması tahmin edilmektedir. Öğle saatlerinden sonra Mersin doğu kesimlerinden başlayarak etkisini azaltması beklenilen yağışlı sistemin gece saatlerinden sonra bölgemizi terk etmesi tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgar; Sabah saatlerinde batı kesimleri kuzey ve kuzeybatılı, doğu kesimleri güneyli yönlerden kuvvetli, zamanla bölge geneli kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

UYARILAR
Yağışların; Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Mersin ve Osmaniye’de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması, Adana kuzey ve batı (Ceyhan İmamoğlu, Kozan, Pozantı, Karaisalı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli) ile Kahramanmaraş’ın batısı (Andırın, Göksun ve Afşin)’de, Osmaniye il genelinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2 üzeri) olması bekleniyor. Yağışların, Adana yüksek kesimleri ile Kahramanmaraş kuzey kesimlerinde yoğun kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışlarla birlikte kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına da (60-90 km/sa) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI: Doğu Akdeniz’de rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75- 90 km/sa) kuvvetli fırtına, zaman zaman 10 kuvvetinde (105 km/sa) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 17.01.2019 Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.