Kentte çok uzun bir süreden beri çiftçilere hizmet veren ve yıllardır birçok esnafın geçimini sağladığı Buğday Pazarı, temel altyapıdan ve bakımsızlıktan dolayı hizmet veremediği belirtildi.

Kahramanmaraş'taki Belediye Buğday Pazarı'nda bulunan esnaflar Kanal Maraş ile iletişime geçerek sorunlarının duyurulmasını istedi. Biz de Kanal Maraş olarak bu sorunların farkına varılması ve çözülmesi için sizlere gösteriyoruz.

İşte Buğday Pazarı esnaflarının sorunları:

DÜKKANLAR YETERLİ BÜYÜKLÜĞE SAHİP DEĞİL

Dükkanlar yeterli büyüklüğe sahip değil. Mekan olarak da çok dar. 1-2 araç girdiği zaman yol tıkanıyor. Artık burası yeterli gelmiyor. Biz şuanda ilçelerden daha küçük bir durumdayız. İlçelerdeki arasalar daha büyük. 3-5 büyük esnaf için Maraş'ın üretim alanı olan bir yerin kaderiyle oynuyorlar. Buranın daha geniş, ferah bir alana taşınması isteniyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI SORUNLARIMIZI BİLİYOR

2000 yılından bu yana bütün belediye başkanlarına bu sorunu anlattık. Hepsi söz verdi ama yerine getirmediler. Kahramanmaraş Büyükşehir'e yakışan bir Belediye Buğday Pazarı istiyoruz.

2000 yılından bu yana bütün Büyükşehir Belediye Başkanlarına gittik hepsi sorunlarımızı biliyor. 

ÇÖPLERİMİZİ ALMAYA GELEN YOK

Buğday Pazarı'nın kanalı çalışmıyor, bütün tuvalerleri tıkalı. Çöpümüzü alacak çöpçümüz yok. Çöp vergisi veriyoruz ama çöpçü gelip de çöpümüzü almıyor. Belediyeye söylediğimiz zaman adamımız yok ne yapalım diyor. O zaman parayı da almayın paramız yok diyin. Çöp vergisini alıyor ama bir araç verip çöplerimizi almıyor. Biz KASKİ'ye de müracat ettik. Burası yarılıp yeni boru döşenmesi lazım ama yapmıyorlar. Yollarımız çatlak ama yaptıkları yok. Vatandaş olarak biz hizmet alamıyoruz.

Çalışacağımız şurada bir ay 45 gün buğdayı koyacak yer yok dökmüşüz tarımcı bir taraftan, ben 40 yıldır zahirecim bunu yere dökeriz yani başka çaresi yok. Eleriz, temizleriz ondan sonra veririz, elemeden de satmayız yani.

ELEKTRİK YETERSİZ KALIYOR

Elektrik çok yetersiz geliyor. Yazın, gün içerisindeki en yoğun zamanlarda elektrik 3-4 defa kesiliyor, panolar yanıyor. Altyapı sorunları var onu da çözmediler. KASKİ'yi her gün arıyoruz, geliyorlar açamadan tekrar gidiyorlar. Sorun var ama çözüm yok. Bugüne kadar da çözmek için uğraşan olmadı.

PANOLAR YETERSİZ

AKEDAŞ'ın panoları çok yetersiz. Derdimizi anlattığımızda yanan parçalar değiştiriliyor ama herhangi bir güçlendirme yapılmıyor. Bu civarda sadece Belediye Buğday Pazarı yok. Birçok toptancı var, her sene yenisi ekleniyor. Buna rağmen herhangi bir geliştirme yapılmıyor. Bu da en büyük sorunlarımızdan bir tanesi.