İlçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Tilkiler Mahallesi sakinleri, susuzluğa isyan etti. Mahalledeki vatandaşlar, eşeklerle su taşıyarak su ihtiyaçlarını gideriyor. Bu durumun artık son bulmasını isteyen mahalle halkı, Pazarcık CHP Büyükşehir Meclis Üyesi'ne dertlerini anlattılar. 

Su hizmeti vermediği halde abonelere 50 ila 150 TL arasında fatura gönderen belediye, vatandaşları canından bezdirdi. Sorundan dolayı bulaşık ve çamaşır makinası gibi ev aletleri de işlevsiz hale geldi.

Mahalle sakinleri, bidonlarla taşıdığı su ile bulaşık, temizlik ve banyo ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

İhtiyaç duydukları içme suyunu mahalleye uzaklıktaki derelerden eşeklerin sırtında taşıyarak karşılıyor. Vatandaşlar eşek sırtında köylerine taşıdıkları su ile banyo, bulaşık, hayvanların sulanması gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını isteyenler vatandaşlar, "1,5 yıldır bizim suyumuz yok. Çok kötü bir durumayız. Dağa gidip geliyoruz, duş alamıyoruz. Su olmazsa bardağımızı nasıl yıkayacağız. Yemeğimizi nasıl yapacağız. Böyle olmaz. Biz su istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ'den su rica ediyoruz. Geçtiğimiz yaz aylarında su hiç yoktu. 1 hafta veya 10 gün arasında su gelmiyordu. 2021 yılındayız ama her gün su ihtiyaçlarımızı karşılamak için eşek sırtında su taşıyoruz." diyerek yardım istediler.