Hükümetin koronavirüs önlemi ''evde kal'' çağrısı ile sınırlı kalırken Kahramanmaraş'ta binlerce işçinin çalıştığı Kovid-19 tespit edilen Türkiye'nin önde gelen Kipaş Holding fabrikasının bazı bölümlerinde üretim yapması işçilerin tepkisine rağmen sürdüğü iddia edildi.

Kahramanmaraş'ta bulunan Kipaş Holding'e ait fabrikanın bazı bölümlerinde, ölümcül virüs tespit edilen işçi sayısı her geçen gün yükselirken, art arda pozitif vaka haberleri geliyor. 

Fabrika koronavirüsün yayılma merkezi haline gelirken, üretim sürsün çarklar dönsün diye işçilerin ve toplumun sağlığını hiçe sayıyor. “Evde kal” kampanyası yürütülürken, işçilere “Fabrikada çalış” denildi, Çalışan personellerin iddiası üzerine virüs tespit edilen fabrikalarda bile üretim baskısına devam edildi.

İŞÇİLER ÖFKELİ
Kipaş Holding'e ait fabrikanın bazı bölümlerinde, bazı işçilerin sonuçlarının pozitif çıktığı, işçilerin patrona öfkeli olduğu gözlemlendi. Geçtiğimiz günde yaptığımız bir haberde bir işçinin kovid-19'u eşi ve çoçuğuna bulaştırdığı, öte yandan aynı fabrikada çalışan bir işçinin daha koronavirüsü eşi ve 4 çocuğuna bulaştırdığı bilgisine ulaşıldı. İşçi ve eşi tedavi altına alınırken çocukların ise Çocuk Esirgeme Kurumuna götürülerek korumaya alındığı öğrenildi. (İsimler bizde saklı)

İNSAN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR
Yaklaşık binlerce işçinin çalıştığı Kipaş Holding'e ait bir fabrikada ise son olarak bir işçiye yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve üretimin devam ettiğini söyleyen işçiler, fabrikanın 'neden kapatılmadığını' dile getirerek, işe korkarak gidip geldiklerini söylediler.

HABERE ERİŞİM ENGELİ
Bu skandalı ilk olarak gündeme getiren Kanal Maraş'ın  'Kipaş Holding'te koronavirüs endişesi' haberi Kipaş Holding avukatları tarafından hem de hiç zaman kaybetmeden 2.Sulh Ceza Mahkemesi'ne müracaat ederek haberin engellenmesi kararı verilmişti.

Kamuoyunun sağlığı için Kanal Maraş olarak yaptığımız haberlerin sonuna kadar arkasındayız. İşçilerin ve aile bireylerinin sağlığını düşünmeyen hangi kurum olursa olsun Kanal Maraş kamuoyuna doğru ve net haberler yapmaya devam edecektir. 

Kanal Maraş vatandaşın, Milletin yanındadır. Güçlünün değil haklının sesi olan Kanal Maraş'ı hiç bir güç susturamaz.