Ulusal medya ile kent gündemini meşgul eden 'Dünyanın En Saçma Binası'nın yıkımıyla ilgili tartışamalar devam ediyor.

1994 yılında Trabzon Caddesi üzerinde inşa edilen İl Özel İdare Binası, şehrin en işlek caddelerinden biri olup, Kahramanmaraş'ı özellikle son dönemde ülke gündeminde popüler hale getirmektedir. Google'da "dünyanın en saçma binası" olarak ilk sırada gösterilen bu sarı, mavi ve kırmızı renkli bina, "Meydan Projesi" kapsamında yıkılması planlanılıyor. Şehirdeki muhalefet partileri, Kahramanmaraş'ın depreme karşı en dayanıklı binası olarak lanse edilen il özel idare binasının yıkılmaması için toplandı. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe başkanları Özel İdare Binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Diğer partililerin adına konuşma yapan CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Özel İdare Binası’nın Kahramanmaraşlı vatandaşların paralarıyla yapıldığını ifade etti.

CHP'li Ateş şöyle konuştu:

“Mirasyediler o malın kıymetini bilmezler. Büyükşehir Belediyesi mirasyedi. Bu bina Büyükşehir Belediyesi’nin kendi parasıyla yapılmadı. Bu bina tüm Kahramanmaraş halkının parasıyla yapıldı. Büyükşehir yasasından sonra İl Özel İdaresi’nin malları büyükşehre devredildiğinde bu bina büyükşehre miras olarak kaldı. Şimdi mirasyediler bu binayı yıkıp, yerine tekrar başka bir bina yapmak istiyorlar. Bugün bu binayı eğer satmak isterseniz çok rahatlıkla 40-50 milyon liraya satabilirsiniz. Bu binanın yıkımı içinde nereden baksanız 10 milyon lira para harcayacaksınız. Bu totalde 60 milyon TL’ye tekâmül ediyor. Bu bina neden yıkılıyor? Bunun bir türlü izahı yapılamıyor. Biz kent meydanı projesine karşı değiliz. Kent meydanı projesi yapılsın ama bu bina yıkılmasın. Bu bina bir şekilde değerlendirilsin. Biz bu binanın yıkılmasına karşıyız”