Kanal Maraş Whatsap ihbar hattına gelen mesajda, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ait 46 BY 906 plakalı özel halk otobüsü şehir içi seferini yaptığı sırada Abdulhamithan Cami civarında arızalandı. İçindeki yolcular ile arızalanan otobüs yolda kaldı. Saatlerce yeni bir otobüsün gelmesini bekleyen yolcular, başka bir otobüsün gelmemesini öğrenince isyan etti. 

Özel otobüsler arıza yaptığında baskı uygulayan belediye kendi otobüsü arızalanınca vatandaşlara yayan evinize gidin denildi

Sıcakta saatlerce bekleyen yolcular, otobüs şoförüne: "belediye yeni bir otobüs gönderecek mi?'' sorusuna şoför "belediye yeni otobüs göndermeyecek. Tamirci gelecek. Beklemek isteyen bekleyebilir'' denildi. Yolcular ise bu durum karşısında büyük tepki gösterdi. Arıza yapan otobüsü tamir etmeye gelen gelen ustalar, ''bu aracın 2 aydır arızalı olduğunu ancak yapılmadığını'' otobüs şoförü ile konuşmalarını duyan vatandaşlar, ''Belediyemiz halka hizmet yapmak için bozuk ve arızalı otobüsleri yollara çıkaracağına önce tamir edip arızalanmayacak seviyeye getirip trafiğe çıkmasına izin vermeliler, bu sıcak havada içimizde ya bir hasta olsa, ne olacak bakın 1 saattir bekliyoruz belediye arızalı araçları trafiğe çıkarmamalı, millet uzay'a gidiyor biz yollarda mahsur kalıyoruz'' söylediler.