Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son partisinin il kongresi ve Kahramanmaraş ile Göksun arasında yapılan yeni yolun açılışı için 7 Kasım 2020'de ziyaret ettiği Kahramanmaraş'ı yine ziyaret edecek.

Cuma günü Diyarbakır'da yaptığı açıklamada Kahramanmaraş'a geleceğini söyleyen Erdoğan, Hayrettin Güngör'ü arayarak bilgi alışverişinde bulundu. Ancak kentte Cumhurbaşkanı'nın ziyaretine yönelik hazırlıklar sürerken, sokağın gündeminde farklı konular var.

Vatandaşlar ve özellikle de esnafın çoğunluğu, ziyaretten bir beklentileri olmadığını söylüyor. Gündemlerinde Erdoğan'ın ziyareti değil, yaşadıkları hizmetler ve ekonomik sıkıntılar bulunuyor.

Erdoğan'ın gözünde en yakın mesai arkadaşları olarak nitelendirilen bazı muhtarlar bu kez Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü şikayet edecekler.

Göksun İlçesi'nin Karaahmet Muhtarı Baykal Coşkun sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'ın Kahramanmaraş'a gelmesini dört gözle beklediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Değerli muhtar arkadaşlarım. Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş'a geliyor. Bizde muhtarlar olarak hep beraber gidelim bizimde isteklerimizi söyleyelim. Yoksa bizim bu belediyelerle ve bu vekillerle bir yere varamayacağız. Kahramanmaraş'ım benim, Göksun'um benim, köyüm bu olmaması lazımdı. Kusura bakmayın ama benim köyüme Fatih Mehmet Erkoç'tan sonra bir çivi çakılmadı. O kadar dükkanı yıkıp ta oraya yapılan neyin nesi. Bari yıktın 22 tane dükkanı altına araba parkı yap, üstüne de kapalı çarşı yap. Ver kiraya aha sana kira. Yahu, Allah'tan korkun köylerde satılmayan bir karış yer kalmadı. Madem bilmiyorsunuz nasıl kalkınacağını Göksun'un bir bilene sorun. neyse.. Saygılarımla!"