Onikişubat ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi Sait Zarifoğlu Caddesi'nin bakımsız görüntüsü, açıkta döner satılması, işyerlerinin önünde çöp yığılmaları, etrafa koku salmaları Kahramanmaraşlıların tepkisini çekiyor. Her gün binlerce vatandaşın yürüdüğü caddedeki kaldırımların büyük bölümü işgal edilmiş durumda. Çöp konteynerlerinden taşan çöp torbaları ve atıklar cadde üzerinde birikiyor. Suriyeli esnafların peynir suyu, tavuk döner ve diğer ürünleri sokağa atarak büyük kokuya neden oluyor.

Temizlik firmalarının sabah erken saatlerde buraları temizlemesine müteakip, hemen ardından bu dönercilerin önündeki manzaranın değişmediğini dile getiren mahalle sakinleri, biriken çöplerden, yayılan kokulardan ve görüntü kirliliğinden rahatsızlık duyduklarını söylediler.

Mahalle sakinlerinden H.Ö şunları söyledi: ‘’Bu caddeye en öncelikli koronavirüs bulaşır, bu adamlarda hiç korku yok, şikâyet etmemize rağmen ne tarım müdürlüğü ne de Büyükşehirden kimse ilgilenmiyor. Temizlik işçilerinin hiç kabahati yok. Onlar sabah temizliyor hemen ardından yola rasgele çöp atıyorlar. Tavuk pislikleri had safhada, açıkta peynir, yoğurt gibi ürünlerin sularını yola döküyorlar, ekmek ve gıda ürünleri üstünde bir parmak toz bulunuyor, böyle mi koronavirüsten korunacağız’’