Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kovid-19 salgınının ekonomik ve sosyal etkisini azaltmak için bin 200 kırtasiye sahibine toplam 6 milyon lira, kişi başı 5 bin lira dağıtılacağını duyurdu.

Bakan Bilkin yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye ofisi ile ortak proje kapsamında kırtasiyecilere destek verileceğini bildirdi.

Bilgin, "https://forms.ailevecalisma.gov.tr/uigm/form/" adlı Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden kırtasiyeci destek programı için başvuru alacağını belirtti. Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Ordu Şanlıufa'da kırtasiye alanında faaliyet gösteren 1.200 esnafın yararlanabileceğini söyledi.

Birkin, planın 14 kentte uygulanacağını ve kişi başı 5 bin lira olmak üzere toplam 6 milyon lira destek sağlanacağına dikkat çekti.

Öte yandan Bakan Bilgin, başvuru sayısının fazla olması durumunda yararlanıcı sayısının, işletme hesabı, başlangıç ​​tarihi ve işletme sahibinin kadın ya da genç olmasına göre emekli maaşı mı yoksa emekli maaşı mı alıp almadığına bağlı olacağını söyledi. Bunun TC kimlik numarası üzerinden PTT üzerinden yapılacağını belirtti.