Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Bertiz Bölgesi Boyalı Mahallesi Mezarlığı, bakımsız görüntüsü ve bakımsızlıktan sararan otların çoğalması mezarları görünmez bıraktı.

Mezarlığa gelen vatandaşlar duruma isyan ettiler. Mezarlıkta yer yer uzayan otlardan dolayı vatandaşlar yakınlarının mezarlarını  bulamadıklarını ve aramak zorunda kaldıklarını söylerken, ''birisi bir kıvılcım atsa mezarlıklar yanacak durumda'' dediler.

SEÇİM ZAMANI OY İSTEMEYE GELMESİNLER

Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan mezarlıkların, kırsal bölgelerdeki mezarların durumlarının hiç de iç açıcı olmadığı görüldü. Bertiz Boyalı Mahalle sakinleri ;''Seçim zamanı oy istemek için Bertiz bölgesine gelecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve siyasetciler kesinlikle gelmesinler, geldiklerinde halkın tepkisiyle karşılaşaçaklarını göreceklerdir'' dediler. 

BELEDİYENİN MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ YOK MU?

Mezarlığın son zamanlardaki bakımsızlığı karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten yöre halkı, “Belediyenin mezarlıklar müdürlüğü yok mu? Yada çalışmıyor mu? Neden bu mezarlıklar bu kadar sahipsiz? Burada otlar ve bakımsızlıktan ağaçların bile kuruduğunu görüyoruz. Yazıktır,  günahtır. Belediye neden bu mezarlıklara sahip çıkmıyor?” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Mezarlığın son zamanlardaki bakımsızlığı karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten mezarlık ziyaretçileri, "Büyüyen ve kuruyan otlar, yangın tehlikesi de oluşturuyor. Belediyenin mezarlığı düzenli bakıma almasını istiyoruz" dedi.

Mezarlığa gelen vatandaşlar, yakınlarını ziyaret edip dualar okudu. Bakımsızlığından dolayı insanların şikayet ettiği mezarlıkta güvenlik de yetersiz.  İçinde yolun olmadığı mezarlıkta, mezarlara basmadan yürümek neredeyse mümkün değil. Bu nedenle sürekli mezarların mermerleri zarar gördüğü görüldü.