Türkoğlu ilçesi Yenipınar Mahallesinde yaşayan Mehmet Davarcı (86) , Hatice Davarcı (83), 72 yıldır aynı sevgi ve saygı içerisinde evliliklerini sürdürüyor.

Davarcı çiftin 11 çocuğu var, mutluluğu çevre olarak belirleyerek örnek teşkil ediyorlar.Uzun süreli bir evliliğin sırrının sevgi, saygı ve sadakat olduğunu söylediler.

Mehmet Davarcı, sevgi ve saygının öncelikleri olduğunu belirterek, "72 yıldır birbirimize zarar vermeme zihniyetini sürdürdük. Sadakatimiz ve birbirimizin hakları bizim sorumluluğumuzdur. Çok şey gördük. Yoksun benim. karım bu durumdan bana hiç şikayet etmedi. Her şey için minnettarız. Çok çalıştık ve çocuklar için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Şimdi karımla sevgiyle ve saygıyla evlenmeye devam ediyoruz. 72 yıldır aşkımızı kaybetmedik, Ölene kadar birbirimizi sevmeye devam edeceğiz." dedi

Hatice Davarcı, kocasının kendisine hiç zarar vermediğini belirterek, "Ben çok küçükken evlendim. Eşimden çok memnunum. Ondan önce birbirimize şikayet etmedik. Çok acı çektik. Ama biz yaşadık. ister iyi bir günde, ister kötü bir günde olsun, sabırla söylerdi. Bugün herkes küçük bir tartışmada hemen boşanır. Ne sevmek, ne de saygı duymak. Mutluluğun sırrı, birbirini sevmek, anlamak ve birbirinize saygı duyun. " diye konuştu.