Davanın ilk duruşması bugün saat 10.45’de Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Dava sonrası adliye binası önünde gazetecilere açıklama yapan Dt. Cennet Taşdemir, görevini yapmayan insanları istifaya davet etti.

Dt. Cennet Taşdemir, açıklamasında; “Annemin vefatının üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. Sağlık Bakanlığı raporları ve bilir kişi raporlarında doktorlar ve hastane suç bulunmasına rağmen ilgili kurumlar tarafından gerekli işlemleri yapmadı. Her zaman şunu söylüyorum, İstanbul’da bir sokak köpeği olmak bu hastanede hasta olmaktan çok daha kıymetli. 3. derecede yoğun bakım hastası olan annem, nöbetçi doktorun görevini terk etmesi, çağrıldığı halde telefonla yemek tarifi verir gibi annemi iyileştirmeye çalışması ve en kötüsü gece 03.30’da vefat eden annemin bilgisini bize sabah verilmesi çok üzücü. Biz bunların hepsini ispat ettik. Doktor ve hastane kabul etti. Ama halen ilgili denetleme kurumu görevini yapmıyor. Ben buradan denetleme kuruluna sesleniyorum. Burası Teksas değil, burası bir çiftlik değil. Bu ahbap çavuş ilişkisi bitecek. Adliye gayet güzel çalışıyor. Müfettiş raporları ve bilirkişi raporlarıyla suçları sabitlenen kişilerin en kısa sürede ceza çıkarsa bizim de yüreğimiz rahatlayacak. Bu dava sadece benim davam değil. Konuyla ilgili herkes tek yürek oldu. Çünkü her insan ölümü sırasında yanında bir doktoru hak eder. Bizde en kısa sürede adaletin yerini bulmasını bekliyoruz. Görevini yapmayan kurumların yetkililerini istifaya çağırıyorum” dedi.

Bu işi seven ve görevini layıkıyla yerine getiren doktora sözünün olmadığını kaydeden Taşdemir, konuşmasının devamında ise, “Ayrıca maddi manevi tazminat davası açtık. Türkiye’de bu örneklere rehber olmak için mücadele ediyoruz. Aslında bende bir hekimim, bu dava aynı zaman da hekimlerimizi korumak için bir dava. Herkes kendine çekidüzen versin. Bu işi yapamayanlar, sevmeyenler ayrılsın. Bu işi seven doktor gibi doktorlarımız devam etsin. Bu dava şuana kadar Türkiye’de en yüksek açılmış Malptaksis davası 5 Milyon TL. bir ders vermemiz gerekiyor. Hukuk mücadelemize devam ediyoruz. Emimin ki en kısa sürede adil bir karar çıkacaktır” diye konuştu.

Davanın Avukatı Ahmet Çabukel ise, “Müvekkilim Cennet Taşdemir ile birlikte bu davayı açtık. Kusurular ve ihmallerle ilgili su. Duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda asliye hukuk mahkemesinde davamız başladı. Bu davayla hastalarımıza daha iyi bakılsın, ilgilenilsin düşüncesiyle dava açtık. Bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Davamız müvekkilimin de bahsettiği üzere yüksek bir tazminat davası. Bunun da amacı insanların insan gibi değer görmesi anlamında hastanelerimizin insanlarımıza daha fazla önem vermesi anlamında açılan bir davadır. Bu davanın bir örnek olacağını düşünüyorum. Hak edilen cezanın karşı tarafa verileceğini düşünüyoruz. Çünkü kusurlular ve sorumlular belli. Bu durumda içimiz rahat ama en azından müvekkilimi rahatlamak ve insanlara örnek göstermek. Biz ilgili kurumların özel hastaneleri denetlemesi gerekiyor. Dava sürecinde biz doktorun çevredeki esnafların güvenlik kameralarından doktorun hastaneye geldiği saati bulamamış olsaydık, biz farklı cevaplarla karşılaşacaktık. Sorumlu doktorda geldi itiraf etti, “Ben o saatte hastanede değildim. Ben evdeydim. Telefonla neler yapılması gerektiğini tarif etti. Sabah olsun ölüm haberini iletiriz” diye beyanı var. Bunu da kamuoyunun takdirine sunuyoruz” dedi.