Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları üyeleri, 12 Eylül darbesinin kınadıklarını belirten basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam, 12 Eylül sabahı ülkenin postal sesleriyle uyandığını, o güne kadar edinilen tüm demokratik kazanımlarını kaybedildiğini belirtti.

12 Eylül askeri darbesinin Türk demokrasi tarihine kara bir kele olarak geçtiğini belirten Çam, şunları kaydetti:

"38 yıl önce bugün, kendilerinden menkul ekonomik kaos, sosyal ve siyasal kaos çıkarılarak Türk demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 12 Eylül askeri darbesi yaşanmıştır. Darbe sürecinde, yaklaşık 650 bin kişi gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 14 kişi cezaevlerindeki açlık grevlerinde ölmüş, 171 kişi sorgularda ve cezaevi işkencelerinde can vermiş, 49 kişi idam edilmişti."

Darbe sürecinde hazırlanan anayasanın halka dayatıldığını dile getiren Çam, "Zamanında halka dayatılan bu anayasaya milletimizin iradesi 16 Nisan’da gereken cevabı vermiştir. Millet iradesine ipotek koyma eylemlerinin en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından yapılmak istenmiş ancak aziz milletimiz ona da gereken cevabı vermiştir. Bizler, AK Partili gençler olarak, bundan 38 yıl önce yapılmış olan 12 Eylül askeri darbesini şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.