16-17 Ekim Tarihlerinde KSÜ’de düzenlenecek Fuar’da 50 firma Katılacak.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce basın mensuplarıyla düzenledi kahvaltı programında fuar hakkında bilgiler verdi.

Yüce yaptığı açıklamada Kahramanmaraş için güzel bir fuar olacağını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce 16-17 Ekim tarihlerinde Kahramanmaraş'ta beşinci kez gerçekleştirilecek olan ''İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'' öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş işsizlik sorununun en az olduğu illerden birisi olduğunu belirten Yüce, "Türkiye genelinde hayata geçirilen 1 Milyon istihdam projesi kapsamında hedeflerinin 18 bin. Kahramanmaraş üzerine düşeni yaptı ve bugüne kadar 14 bin 876 kişi İŞKUR aracılığıyla işe girdi. Yıl sonunda bu hedefimize çok rahat ulaşacağız. Şuanda hali hazırda 578 işçi ihtiyacı var. Buradaki sıkıntımız insanların iş beğenmemesi.'' şeklinde konuştu.

FUARIN AMACI:
Fuar Kahramanmaraş’ta beşinci kez gerçekleştirilmektedir. Düzenlenecek olan “İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı” ile Kahramanmaraş’taki işgücünü arz edenler ve işgücünü talep edenleri; kamu kurum ve kuruluşlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, mesleki eğitim kuruluşlarını, sanayici ve işletmecileri, diğer istihdam-insan kaynakları kuruluşlarını işbirliği içinde buluşturarak mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları noktasında taraflar arasında işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmek amaçlanmaktadır. 

FUARIN BEKLENEN FAYDALARI:
Gençlerimiz, fuara katılan firma temsilcileri ile doğrudan iletişimlerinde, firmaların üretimleri, personel politikaları, sektör ve iş piyasası bilgileri, iş ve staj bağlantıları, ilgili meslek elemanlarının yapmış oldukları çalışmalar ve iş tecrübeleri, çalışma koşullarının gerçekleri, firmaların eleman tercihinde göz önünde bulundurdukları önemli noktalar ve işletmelerin organizasyon yapısı gibi bilgileri edinmelerini sağlamaktır.

Dezavantajlı gurupların işgücü piyasasına katılımını kolaylaştırmak fırsatlardan diğer bireyler gibi faydalanmalarını, istihdam edilmelerini ve kendi işlerini kurabilmeleri konusunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri almalarını sağlamaktır.

İşverenlerin hâlihazırda ve olası işgücü ihtiyaçlarının daha hızlı ve daha etkin bir şekilde karşılanması amaçlanmaktadır.

HEDEF KİTLE: 
• İlimizdeki önden gelen 50 firması
• İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve üniversite,
• Bölgemizdeki ve ilimizdeki üniversite öğrencileri
• Mezun durumdaki lise ve üniversite öğrencileri
• Çalışma ve İş Kurumuna kayıtlı iş arayanlar
• Nitelikli ve niteliksiz işgücü
• Dezavantajlı guruplar