Sanayi, ticaret ve turizm kenti Kahramanmaraş'ın günden güne artan nüfusunun yanında, çevre illerden gelen göç ile yeni konut alanlarına ihtiyacı artırıyor.

Bu kapsamda bir çağrıda bulunan Karaaslan, "Kahramanmaraş'ın konut ihtiyacının giderilmesi, fabrikada çalışan işçiler ve düşük gelirli vatandaşların konut sahibi olması için çalışmalara başlayın" önerisinde bulundu.

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan:

"Bugün tüm fabrikalarda binlerce kişi çalışıyor, buradan bir öneride bulunmak istiyorum;

Kahramanmaraş'ta 50 Bin konuta başlanılamaz mı? Fabrika işçilerinden her birine bir öneride bulunsanız maaşınızdan 200 TL kesinti yaparak, İnşaat için gerekli olan malzemeler temin edilecek ve bu konutlar bitince sizin olacak denilse buna hiçbir işçinin itirazı olmaz ve bu konutlar sahiplerine teslim edildikten sonra, Fabrikalar ve KSÜ arasına bir raylı sistem yapılamaz mı? Kahramanmaraş'taki fabrika sahiplerine sesleniyorum bir kooperatif kurun ve bu işe öncelik edin." dedi.

Bu konu üzerine Açık Masa yorumcusu Mehmet Bağrıaçık:

"Belediyecilikte arsa üretemiyorsan, konut yapamazsın. 

TOKİ, Kahramanmaraş'a 50 Bin konut yapıyoruz dese.

Belediye arsa gösterebilir mi? Gösteremez!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye'si arsa üretemiyor." dedi

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan program kapanış konuşmasında;

"Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne ve Fabrika sahiplerine sesleniyorum: Gelin bu 50 Bin Konut'u yapalım. Kahramanmaraş'ın geleceği için Hayal Kurun" dedi.