AK Parti Teşkilatı, Kahramanmaraş'ta ilçe belediye başkan adaylığına başvurmak için görevlerinden istifa eden 4 ilçe başkanının yerine geçecek isimler için bugün temayül yoklaması yapacak. 

AK Parti Onikişubat, Türkoğlu, Göksun ve Ekinözü İlçe Başkanları, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için görevlerinden istifa etmişti. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından, ilçe başkanlıklarının belirlenme sürecinin ilk aşaması olan temayül yoklamaları yapılacak.

BUGÜN TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

Sağlam kaynaklardan edinilen bilgiye göre Genel Merkez'den gelecek olan bölge koordinatörleri eşliğinde 4 ilçe başkanlığı için temayül yoklaması yapalacağı öğrenildi. Bilindiği üzere AK Parti’de temayül yoklamalarında yeni sisteme geçildi. Teşkilat, elektronik sistem üzerinden oy kullanacak. Temayül komisyonu, kendilerine verilen elektronik kart üzerinden oyları kullandıracaklar. Oy kullanmak üzere bilgisayara elektronik kartı takan üye, sisteme girdiğinde karşısında anket formu şeklinde aday adaylarının isimlerini görecek. Oyunu kullanıp tamamladığı anda ekrandan bilgiler de gidecek.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İLETİLECEK

Kullanılan oylar, o ilde toplanmayacak. Sistem, kullanılan oyları doğrudan Ankara’ya iletecek. Sonuçlar sadece Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisayarından görülebilecek. 

YENİ İLÇE BAŞKANLARI KİM OLACAK?

Kamuoyununda merakla beklediği yeni ilçe başkanları için bugün temayül yoklaması yapılacağı ve ilerleyen bir hafta içerisinde yeni ilçe başkanlarının belirlenip atamalarının yapılarak yerel seçim öncesi görevlerine başlayacağı belirtiliyor.