Kanal Maraş WhatsApp ihbar hattına gelen mesajlar doğrultusunda olay yerine giden ekiplerimiz gördüğü manzara karşısında dondu kaldı.

AT ARABASINDA YAŞAM

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesine bağlı Yörükselim Mahallesinde 59 yaşındaki Ali Sağma, maddi imkansızlıktan dolayı 30 yıldır yazın at arabasının üstünde, kışın ise altında yatıyor. 2000’li yıllara kadar geçimini at arabacılığı yaparak sağlayan Sağma, sektörün bitmesiyle işsiz kaldı.

MUHTAR AKİF NEŞNAT DESTEKÇİ

Hayatta kimsesi olmayan Ali Sağma’nın; eşyalarını koyduğu ve mirasçı malı olan kerpiç bina her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için can güvenliğinden dolayı at arabasını ve evlerin çatılarının altını sığınma yeri seçen garibin tek destekçisi Yörükselim Mahalle Muhtarı Akif Neşnat.

Muhtarın verdiği sınırlı desteklerle ayakta kalmaya çalışan Sağma’nın at arabasındaki yaşamı, görenlerin içini sızlatıyor. Sağma, hiç kimseden bir şey istemeyecek kadar onurlu ve bir o kadar da sessiz, içine kapanık birisi. Yetkililerden tek isteği, başını sokabileceği bir göz oda. Günümüzde Suriyeli sığınmacılara onlarca konteyner verilirken kendi vatandaşımızın sokakta ve at arabasında yaşam mücadelesi vermesi mahalle sakinleri tarafından dile getirilip, yetkililerimiz nerede diye tepkilerine dile getiriyorlar.

KANAL MARAŞ - ÖZEL HABER