Kahramanmaraş’ın 'ın Onikişubat ve  Dulkadiroğlu İlçesi'nde 28 güvenlik korucusu yemin ederek göreve başladı.

Yemin törenine; Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı A.Serdar Polat, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz ve güvenlik korucularının aileleri katıldı.

Törende 28 güvenlik korucusu masa üzerindeki Türk bayrağına ve silaha el basıp yemin etti.

Onikişubat İlçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törende konuşan Jandarma Komutanı Öksüz, “Bu görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven, düşmana korku veren sizleri yüksek bir heyecan ve  coşkuyla selamlayan evlatlarımız  milletimizin gurur kaynağıdır. Güvenlik güçlerimize bu değerli gençleri kazandıran sizleri şükran duyguları ve saygıyla selamlıyorum. Evlatlarınızla, kardeşlerinizle, eşlerinizle ne kadar gurur duysanız azdır"

Yemin ederek göreve başlayan koruculara silahlarını Jandarma Komutanı ile, ilçe protokolü teslim etti. Korucular, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerinin kırsal kesimlerinde görev yapacaklar.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz: "10 Mayıs 2018 tarihli Bakanlık oluruyla  Kahramanmaraş ilimize tahsis edilen 125 güvenlik korucusu kadrosundan Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesine görevlendirilen 28 güvenlik korucumuzun ant içme törenini büyük bir gururla izledik. Kahraman güvenlik korucularımız, andınız kutlu olsun. Güvenlik korucularımızın çok kıymetli aileleri, bazılarınızın evladı, bazılarınızın kardeşi, bazılarımızın eşi olan güvenlik korucularımız; karşımızda dimdik durmaktadırlar. Bu görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven, düşmana korku veren sizleri yüksek bir heyecan ve coşkuyla selamlayan evlatlarımız milletimizin gurur kaynağıdır. Güvenlik güçlerimize bu değerli gençleri kazandıran sizleri şükran duyguları ve saygıyla selamlıyorum. Evlatlarınızla, kardeşlerinizle, eşlerinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Başınız daime dik olsun. Sizler mazisi şan ve şerefle dolu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin evlatlarısınız. Görevinizi yerine getirmek için muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu asla unutmayınız" dedi.