Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü´nde 175 Çarşı ve Mahalle Bekçisi göreve başladı. 
Kahramanmaraş Valiliği´nin onayı ile ataması yapılan çarşı ve mahalle bekçileri, bir dizi meslek içi eğitim sürecinden geçirildi.

Mesleki mevzuat, devriye hizmetleri, insan hakları, halkla ilişkiler-iletişim, polisin davranış biçimleri, etik kurallar, toplumsal olaylar, narkotik çalışmaları, genel prensipler ve görev şekli konularında özel eğitim alan bekçiler, gündüz- gece mahalle ve işyerlerini yaya devriye olarak takip edip, suç ve suçlu ile mücadele edecek.

Özellikle önleyici ve caydırıcı etki yaratacak çarşı ve mahalle bekçileri, sorumluluk alanları olan mahalle, sokak, cadde, işyerlerinin bulunduğu çarşı ve güzergahlarda suçu henüz oluşmadan önlemek için yaya devriye yapacaklar.

Eğitimini tamamlayan çarşı ve mahalle bekçilerini Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci tebrik ederek, meslek konusunda dikkatli olmaları konusunda bilgilendirerek bir süre sohbet etti.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü İnci:

'SOKAKLAR SİZE ZİMMETLİ OLACAK'

Doğan İnci, eskiden bekçilerin mahallenin, sokağın her şeyi olduğunu aradan geçen zamanda bekçilik müessesesinin kapanmaya yüz tuttuğunu söyledi. Hükümetin kısa süre önce bekçiliği yeniden canlandırmaya karar vermesiyle, bekçiliğin yeniden canlandırıldığını ifade eden İnci, şunları söyledi: "Çocukluğumuzun bekçi amcası sizler olacaksınız. Çocuklar 'Bekçi amca' diyerek, sizlere gelecek. Sizler de o cadde, sokakta ne var her şeyi bileceksiniz. Yani burada bir devlet büyüğü oturuyor; bir vali, emekli albay, asker, polis, müdür. Burada bir banka var, bir kamu kuruluşu, bir siyasi parti var, burada bir yaşlı amca var, burada kalp hastası bir teyze var hepsini bileceksiniz. O sokaklar size zimmetli olacak." ifadelerini kullandı.