Şehitliklerdeki programlara  Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü deneniyle ilk program Şeyhadil Şehitliğine ziyaret ardından Ulu Camide Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Sonrasında ise Büyükşehir Belediyesi ekiplerince ikramlarda bulunuldu.

Program kapsamında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "3 yıl önce Türkiye hem ihaneti gördü hem direnişi gördü. 
Bu gün 3. sene-i devriyesi bu kapsamda yurdumuzun her yerinde bu olayı unutturmamak için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Öncelikle bu Vatan için canlarını feda etmiş bütün Şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyoruz. Göğüslerini siper eden Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Rabbım bize bu toprakları Vatan olarak nasip etti. Ama en önemlisi de bu Vatanı, bu toprakları koruyarak bu güne kadar getiren ecdadımıza, şehirlerimize, gazilerimize tekrar şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye büyük bir ülke, kadim bir tarihi var. 15 Temmuz bir ihanet olması yanında bir direnişin, beraberliğin sembolüdür.

Türk Milletinin tırnaklarıyla çıplak elleriyle tankları nasıl durdurduğunun göstergesidir. Ama düşmanlar şunu bilsin ki biz kadim tarihimize baktığımızda bu milletin tarihi zaferlerle dolu, biz bu topraklar üzerinden özgürce yaşarız ya da bu topraklar altında şehadete ereriz bunu bilsinler.Tekrardan ben şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu kapsamda da tabi bu gün mezarlık ziyaretlerimiz oldu şehirlerimiz için Kuran okundu. Ardından Ulu Camide Mevlid-i Şerif okutuldu" dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay yaptığı açıklamada, "15 Temmuz'un 3. sene-i devriyesinde Kahramanmaraş'ımız da bugünden itibaren yoğun bir şekilde bu 15 Temmuzu unutturmama, toplumumuzu, gençlerimizi daha da bilinçlendirme bu tip bir tuzağa bir daha düşmeme adına bizlerde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu günde şehitlerimizin hatırasına bir Mevlid-i Şerif okutuldu. Şimdi Büyükşehir Belediyemiz vatandaşlarımıza bir pilav ikramında bulunmakta. İnşallah akşam 7 gibi bir kortej yürüyüşümüz olacak. Akabinde de gece 12'ye kadar özgürlük meydanımızda bugün çeşitli etkinliklerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Program kapsamında açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, "3 yıl önce ülkemizin birliğine, bütünlüğüne kasteden bir hain kalkışma ile bereket versin sabah değil kendilerinin yanlışı ile akşamdan öğrenme imkanı bulduk. Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü bozup belki bu ülkeyi işgale sürükleyecek felaket bir müdahale ile karşı karşıya kaldı ülkemiz. Ama bu millettin nasıl bir millet olduğunu bilmeyenler, kavramayanlar; milletin alanlara dökülmesiyle, o işgal edilmek istenen yerleri tekrar işgalcilerin elinden kurtarmaları ile bu milletin nasıl bir millet olduğunu anladılar. Tabi ki o mükemmel halk harekatının yani o hain kalkışmayı önleme harekatının başında Cumhurbaşkanımız vardı.

Cumhurbaşkanımız o gün Marmaris'den emin olun ki hiç kimsenin demeyelim de çok kimsenin cesaret edemeyeceği o ölüm uçağına bindi, İstanbul'a geldi ve oradan Atatürk Havalimanı'ndan o gün ki hain kalkışmanın önlenmesi için millet iradesinin tekrar egemen kılınması için Atatürk Havalimanı'ndan o gün ki muazzam millet hareketini yönetti Cumhurbaşkanımız. Dolayısıyla ertesi sabah uyandığımızda o hain kalkışma neticesiz kalmıştı. Belki bu ülkeye bu güne kadar yapılan müdahalelerin en kanlısıydı ama bu millet her zaman şehit vermiş her zaman gazilere yetiştirmiş bir millet. O gün de hiçbir şeyi yoktu, tıpkı Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda olduğu gibi ne ordusu vardı ne de silahı vardı ama onun çok özel özellikleri vardı.Neydi o? Sırtında bayrağı vardı; gönlünde, kalbinde ülke sevgisi, vatan sevgisi vardı. İşte o duygular birleşince de o hain kalkışma 24 saat bile sürmeden yerle bir edildi. Bugün onun seneyi devriyesi. O hain kalkışmayı unutturmamak için bütün camialar olarak, bütün millet olarak; o kalkışmanın yanlışlığını, kötülüğünü, hainliğini anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah unutmayacağız ve bu millete de unutturmayacağız" şeklinde konuştu.