Kahramanmaraş'ta "15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitlerimizi Anma Programı" kapsamında aralarında kent protokolünün de bulunduğu binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Müftülük Meydanı'nda toplandı.

Büyükşehir Belediyesi mehtaran takımı eşliğinde Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, gaziler, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 200 metrelik Türk bayrağını taşıyan gençler ile binlerce kişi Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, küresel güçlerle iş birliği yapan FETÖ'nün asıl amacının iman hizmeti olmadığını kaydetti.

Vali Özkan, "Bu, iman, Kur'an, eğitim hizmetini vitrine koyup arkasında bir saltanat meftunluğu oluşturmaktı. Bu adamlar, bütün Anadolu'nun başına bir dikdatöryal yapı ihdas etmek ve işletmek için bizim kutsiyet atfettiğimiz kavramlarımızı, kurumlarımızı kullandı, evlatlarımızı çaldı." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da milletin 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hep beraber ayağa kalktığını ve onurlu bir duruş gösterdiğini anımsattı.

Milletin bugün ayağa kalkıp artık bu acıları da tarihe gömdüğünü vurgulayan Erkoç, "Artık kalbimiz rahat o onurlu duruşun ve onurlu ayağa kalkışın mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah bizler bu ruhu her zaman yaşatmaya devam edeceğiz. Tehditler bitmez. Çünkü biz iddialı bir milletiz. Biz geçmişte tarih yazmış, dünya tarihinin önemli bir kısmını yazmış bir milletin evlatlarıyız. Her zaman teyakkuzda olmamız gerek." dedi.