Kahramanmaraş’ın  Dulkadiroğlu  İlçesi Çiğli Mahallesinde on bin Avrupalı gurbetçi,  festival etkinliğiyle bir araya geldiler. Çiğli Mahallesi meydanında köylülerle Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin ortaklaşa düzenledikleri festivalde birlik-beraberlik ve kaynaşma hedeflendi. Bu ilki düzenlenen festivale çevre köylerden binlerce vatandaş katıldı. 7’den 70’e herkesin katılarak büyük bir coşkuyla kutlanan festivalde yöresel oyunlar sergilendi. 

Festivale sadece Kahramanmaraş’tan değil, Hollanda’dan Almanya’ya ve tüm Avrupa ülkeleri ile varıncaya kadar birçok ilden vatandaşlar katıldı. Özellikle gurbetçiler memleket özlemini gidermek için planladıkları tatillerini yaz festivaline denk getirdi. Gurbetçiler tarafından özel olarak davet edilen bürokrasi, siyaset ve iş adamları da şenlikte onur konukları oldu.

300 KİŞİLİK HALAY

Etkinliklerde sahneye çıkan ünlü sanatçı Cemile Sönmez, türküleriyle festival alanına akın eden katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşatırken, 300 kişilik bir halay gösterileri de festivale ayrı bir renk kattı.

Festivalin düzenleyicilerinden biri olan Ali Haydar Taş yaptığı konuşmada, "Bizler de yurt dışında Çiğli köyü adına bir sosyal dayanışma derneği kurduk, dolayısıyla Çiğli köyünde 1. yaz festivalini organize ettik. Katılım beklentimizin üzerinde oldu" ifadelerini kullandı.

1'inci Çiğli Festivaline katılan vatandaşlar ise bu büyük festivalin birlik ve beraberliğini hatırlattığını bundan dolayı çok hoşnut kaldıklarını ve gelecek yıllarda sürmesini istediğini belirtti. Festivalde en çok dikkat çeken olay ise 300 kişilik devasa bir halay çekilmesi oldu.