İzmir’in 88 yıllık değeri, Türkiye’nin en köklü fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 6-15 Eylül tarihleri arasında binlerce kişiyi ağırlamaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl tarihinde ilk kez İstanbul’u onur konuğu il olarak ağırlayacak. İstanbul’la birlikte Çin Halk Cumhuriyeti (partner ülke), Hindistan Cumhuriyeti (odak ülke) ve Kahramanmaraş’ın (onur konuğu il) üst düzeyde temsil edileceği fuar, ülkeler ve kentler arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak. 

EFSANE VURGUN MU OLDU?
Bu kadar büyük bir organizasyonda ise büyük vurgunların döndüğü iddia edildi. İzmir Enternasyonal Fuarı alanından toplam 2 bin metrekare onur konuğu olan Kahramanmaraş’a ayrıldığı bu alanın kira bedelinin çok düşük tutularak onur konuğu olan il’e ayrıcalık tanındığı vurgulandı.

Edinilen bilgiye göre; Toplam 2000 m2 alanın 50 bin TL gibi bir rakama kiralandığı iddia edilirken, Kahramanmaraşlı firmalardan ise fahiş fiyattan stantlar için bedel istendiği, bu bedellerin ise m2 sinin, 1000 TL ile 1400 TL arasında kiralama yoluna gidildiği öne sürüldü.

ONUR KONUĞU OLAN KAHRAMANMARAŞ’A ONURSUZLUK
Fiyatın fahiş tutulması ve bu organizasyonun onur konuğu olan Kahramanmaraş’a onursuzluk sürülmesine neden oldu. Ortada dönen meblağının büyüklüğü ise; “Hacı Hacıyı Tekke’de, Hoca Hocayı Mekke’de, Hemşeri hemşeriye dakkada” soyarmış lafının kamuoyunda konuşulmasına sebep oldu.

KAMUOYUNA AÇIKLANACAK MI?
İzmir fuarında onur konuğu olan Kahramanmaraş kamuoyu, bu organizasyonu düzenleyen yetkililerden Kahramanmaraş için ayrılan İzmir fuarındaki takriben 2000 m2 lik alanı İzmir Büyükşehir Belediyesinden kaç liraya kiraladığının belgesini kamuoyuyla paylaşmasını istiyor.