Kahramanmaraş’ta polis ekipleri tarafından Ulu Cami’de Cuma namazı çıkışı vatandaşlara yankesicilik ve dolandırıcılık konuları içeren bilgilendirme broşürü hem dağıtıldı hem de uyarıldı. Broşürlerde evden ve işten ve otodan hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, aile içi şiddet, kontör ve para dolandırıcılığı ve olası kazalarda hayat kurtaran emniyet kemerinin önemi, motosiklet kullanan vatandaşlar için kask takılmasının önemi, insan sağlığı ve düzenin sağlanması açısından trafik kurallarına uymanın önemini belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan polis memuru Mehmet Ali Kutlular, “Kendisini asker, polis, savcı olarak tanıtan ve para isteyen hiç kimseye inanılmasın” dedi.

Polis memuru Kutlular, “Vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından biri dolandırıcılık konusudur ve bununla ilgili birçok kez çalışmalar yapıyoruz yine de mağdurlarımız oluyor. Bugün bu konuyla ilgili olarak Ulu Cami imamı da insanları bilgilendirici açıklamada bulunduk. Öncelikle en önemli konu, kendisini asker, polis, savcı olarak tanıtan hiç kimseye vatandaşlarımızın inanmamasıdır. Çünkü asker, polis, savcı para ve altın istemez bunları talep etmez. Bunun yanı sıra unvan kullanarak tekerlekli sandalye alacağız ve yahut şehit ailelerine yardım edeceğiz şeklinde beyanlara insanların inanmamasını istiyoruz. Bu konularla alakalı dolandırıldığını hisseden ve anlayan vatandaşlar hızlı bir şekilde polisi aramaları lazım. Bizde hızlı bir şekilde alınan paralara bloke yaptırarak bu tür dolandırıcılık faaliyetlerini engellemiş oluyor ve suçluları yakalamak için çalışma başlatıyoruz” dedi.