Kahramanmaraş'ın şehirlararası otoğarı 2008 yılında hizmete girmişti. Büyükşehir Belediyesince otogar da bulunan yazıhanelerinin tadilatı için sökülmüş aylardır hizmete girmesi bekleniyordu.

Otobüslerin durduğu peronların önceki günlerde sökülmesi ile vatandaşların olası bir yağmurlu havada mağduriyet yaşayacağı konuşulurken, Kanal Maraş Whatsapp ihbar hattına gelen mesajda ''Otogarımız öldü buyrun taziye çadırımıza'' diyerek mesaj üstüne mesaj ve fotoğraflar gönderildi.

Meteoroloji'nin günler öncesinde Kahramanmaraş için sağanak yağış uyarısında bulunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri otogar esnafının ve şehirlerarası yolculuk yapmak isteyen vatandaşların kısa süre mağduriyetinin giderilmesi için terminale 'taziye çadırı' kurdurdu.

Kanal Maraş aracılığıyla sıkıntılarını dile getiren esnaflar, ''Her yağmur yağdığında burası böyle olmak zorunda mı kalacak? Büyük sıkıntı çekiyoruz. Yağmurdan korunmamız için bizlere taziye çadırı gönderdiler. şu pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı olan günlerde dahi çalışılıp bitirilmesi gerekirken karınca hızı misali işler yapılıyor. Bizim ve yolculuk etmek üzere terminale gelen vatandaşlar bu magduriyeti yaşamayı hak etmiyorlar" ifadelerini kullandılar.