AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi (KMBB) yönetimi geçen yıl 31 Mart'ta göreve geldikten sonra yaklaşık 2 yılı geride bıraktı.

Seçim kampanyası boyunca sayısız vaatlerde bulunan Hayrettin Güngör yönetimindeki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi vatandaşlar için pişmanlık oldu. Hemen herkesin tepkisini çeken belediye yönetimi vaatlerinin tam tersini yaptı.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bakıma alınan otogarda tadilat işlerine başlanmıştı. Aylardır bilinmeyen bir sebepten dolayı öylece bırakıldı.

Eylül aylarının başlarında KMBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, zaman zaman bakım ve onarım çalışmaları yapılan Kahramanmaraş Otogarı’nda uzun ömürlü olacak yıkım, tadilat ve tamirat çalışmalarına başladığını kamuoyuna duyurmuştu. Yaklaşık 7 aydır bitirilmeyen otogarda tadilat işlemleri bitmeyince vatandaşları çile içerisinde bıraktı. Taziye çadırı kurup terminale gelen vatandaşların bekleme alanı olması ve esen kuvvetli bir rüzgarda taziye çadırının yıkılması sonucu bir çok vatandaş yaralanmıştı.

Kanal Maraş ekibi olarak Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde canlı yayın gerçekleştirdik. Canlı yayınımızda İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel ve CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Otogarlar bir şehrin aynasıdır. Peki, neden aynasıdır, biliyor musunuz? Bitmeyen Arsan Kavşağı'na bakarsanız, otogar inşaatının neden bitmediğini anlarsınız. Bir şehre gelen bir yabancı otogara ilk indiği zaman o kişinin aklında bir takım düşünceler oluşur. Şehirle ilgili fikirler oluşur. Allah rızası için şu şehrin otogarına gelen yabancı bir insan bu otogar hakkında ne düşünür ? Çok merak ediyorum. Düşüneceği şey şu; 'Demek ki bu şehrin hiç bir sahibi yok. Bu şehrin bakanı veya belediye başkanı yok. Ya da hiç mi vicdanlı insan yok' diye düşünür. Ben öyle düşünüyorsam onlarda öyle düşünüyordur. Bu memleketin insanları bunu haketmiyor. Hele ki bu otogarın esnafı buradaki manzarayı hiç haketmiyor. Otogarın boşaltıması sürecinde ben buraya geldim, yetkililer ile görüştüm. Ben, 'siz burayı boşaltıyorsunuz ama sizin başka bir niyetiniz olmasın. Sakın ola buradaki kiraları artırmaya yönelik bir çalışma içerisinde olmayın' dedim ve bana 'hayır' cevabını verdiler. Biz burayı yapıp esnafımıza daha iyi koşullarda hizmet vereceğiz dediler. 7'nci ayın içerisindeyiz ve otogarın son hali bu. Vicdanınız kurusun, bitirin şu otogarı"

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel ise şunları söyledi;

"Kimse sosyal medya hesaplarında otogar ile ilgili olumsuz yorumlar yapamıyor. Çünkü; İlginç linçlerle karşı karşıya kalıyorlar. Bilindiği üzere zat-ı şahsın Kahramanmaraş'ta troll ordusu var. O troll ordusuyla birlikte insanlara baskı yapıyorlar. Ama bizim gibi Kahramanmaraş sevdalısı, buraya gönül vermiş, burada yaşayan ve yaşamaya devam eden insanları hiç bir zaman korkutamıyorlar. Otogardaki manzara vahim. Buraya gelmeyen bilmez. Bu doğrultuda; Hayrettin Güngör daha önce gelmediği için bilmez. Kentimize gelen, otogarı kullanan burayı bilir. Kahramanmaraşlılar olarak bu binanın içini çok iyi biliyoruz. Önceki hali dağınık ve daha az insan kabul ediyordu.

Burası Kahramanmaraş'ımızın aynası olacak. Kentimize gelen kişinin ilk göreceği yer otogardır. Ama maalesef ki, kötü dizayn ettikleri gibi tadilatını bile kötü yapıyorlar. Eylül ayından bu yana kadar bir tadilar sürer mi? Ben inşaat firmaları biliyorum. Adamlar binayı bitiriyorlar. Burası inanın 2 haftalık bir iştir. 2 haftada bitecek işi 7 aydır bitirmediler. Bu insanlara reva gördükleri yaşam tarzı bu. Ve kimsenin de sesi çıkmıyor. Burada Kahramanmaraşlılar, Kahramanmaraş'a gelen insanlarımız, otobüs firmaları ve onun yanında çalışanlar mağdur durumdadırlar. Yani anlayacağınız bu durumdan karlı hiç kimse yok. İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak bize desinler ki; 'Başkanım biz bitiremiyoruz, beceriksiziz. Buyurun gelin siz bitirin' desinler. Söz veriyorum burayı 1 haftada bitireceğiz. Yani herşeyi 1 haftada bitirip tamamlarız."