Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni ve Köşe yazarı Mustafa Karaaslan'ın 'Milli Eğitim ile ilgili inanılmaz iddialar!' adlı yazısındaki iddialara açıklık getirme maksadıyla Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazılı açıklamada bulundu.

İşte Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapmış olduğu yazılı açıklamanın tamamı:

Kanal Maraş Köşe Yazarı Mustafa KARAASLAN’ın 04 Ağustos 2020 tarihli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atfen yazdığı köşe yazısında, konu edilen 2020 yılı içerisinde herhangi bir ihale gerçekleşmemiştir.

Ayrıca; Bahse konu yazıda geçen 8-10 okul ihalesinden ne kastedildiği anlaşılamamıştır.

Bakanlığımızın 17.01.2020 tarihli ve 1433114 sayılı emirleri doğrultusunda okullarımızı eğitim-öğretime yetiştirmek amacıyla; ihale mevzuatının cevaz verdiği hızlı ve uygun alım yöntemi doğrultusunda Onikişubat Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi Güçlendirme ve Genel Onarım İşi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 22. Maddesinin ( b ) fıkrası gereğince ihale onayı alınarak ihale tarihi belirlenmiştir.

Ancak; ihale dokümanında yangın merdiveni olmaması nedeniyle ihale iptal edilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yeterli teknik personel ve ihale uzmanı olmaması nedeniyle anılan ihale 07.08.2020 tarihinde YİKOB tarafından açık ve elektronik ihale yöntemi ile tekrardan ihale edilecektir.

Diğer taraftan köşe yazısında belirtilen Dumlupınar İlk ve Ortaokulu 20/01/2017 tarihinde Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca açık ihale usulüyle ihalesi yapılmış ve yapılan ihale yüzde 21 oranında tenzilat yapan KAYAHAN Müh.İnş.Tic.Ltd.Şti üzerinde kalmıştır.

18/01/2019 tarihli ve 30659 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “7161 nolu vergi kanunları ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ” doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanlığınca tasfiyesi uygun görülen söz konusu okul işi tasfiye edilmiştir.

Anılan iş YİKOB tarafından 08/06/2020 tarihinde açık ihale usulüyle İkmal İhalesine çıkılmış olup yüzde 32 oranında tenzilat yapılarak başka bir firmaya ihale edilmiştir.

Anılan yazıda belirtilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili tüm iddiaların asılsız olduğu, herhangi bir isnada dayanmadığı ve gerçeği yansıtmadığı hususu;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

Mustafa Karaaslan'ın yazmış olduğu yazıyı okumak için tıklayınız.