Türkiye’nin beşinci büyük su havzasına sahip Kahramanmaraş’ta yeni bir iddia ortaya atıldı. KASKİ’de su abonesi almak isteyenlere güvence bedeli 900  ile 1100 TL arasında alındığı öne sürüldü. Vatandaş KASKİ’ye gittiği zaman su aboneliği için cebinden çıkacak para takriben 1000 TL olduğu iddia edilirken, Kanal Maraş ihbar hattında farklı tarihlerde gelen iki mesajda,  güvence bedelinin yüksekliğinden şikayetçi olundu. Akedaş bile elektriğin güvence bedelini 400 ile 450 TL arasında alırken, Kaski'nin iki kat fazla güvence bedeli aldığının iddia edilmesi kamuoyunda kızgınlığa sebep olduğu görüldü.
Göreve geldiğinden bu yana yok güncelleme, yok yuvarlama diye millete en pahalı suyu içiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yönetimindeki KAKSKİ’nin vatandaşa güvence bedeli eziyetine başladığı öne sürüldü. KASKİ’nin internet sitesinde açıkça yazması gereken güvence bedelinin ise yazmaması bu gelen iki şikayeti doğrular nitelikte olması ise dikkatlerden kaçmadı. Sitemiz muhabirinin internet üzerinden başka büyükşehirlerin su işlem merkezlerinden derlediği bilgiye göre, Kahramanmaraş’ta alınan güvence bedelinin başka yerde alınmadığı belirlendi. 

VATANDAŞ AÇIKLAMA BEKLİYOR

Su ve Kanalizasyon işleri değil de medyada çıkan haberleri neticesinde pop star gibi hareket eden KASKİ’nin konutlarda ve işyerlerinde güvence bedeli için açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu. Türkoğlu’nda bir kağıt fabrikasının akıttığı atıksuyun Türkoğlu ilçesinin kanalizasyonu denmesine bile ses çıkarmayan KASKİ, bakalım güvence bedeli konusunda kamuoyuna nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor.  

HANGİ İŞLERİ DOĞRU OLACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve Mega Projeler adamı Hayrettin Güngör’ün 40 binden fazla nüfusun dönüşümlü yaşadığı batı mahalleler için hazırlanan Önsen köprüsünü bitirmeden başka köprü yapması ise akıllara durgunluk vermişti. Yöresel tabir ile “Ağzımızdaki Cevizi” kıralım tabirini bile uymayan işlere kalkışan Güngör’ün Kanal Maraş haber yapınca da, sanki suçlu haber yapanlar gibi davranması da hezeyandan öteye gitmiyor. Kanal Maraş’ın önceki gün Yeşilyurt mahallesine köprü yapmasından ötürü eleştirmiş ve Önsen Köprüsü bitirilmeden yapılan köprüye atıfta bulunmuştu.  

PRODİKSİYON YAPMIŞLAR

Bunun üzerine mega projeler adamı Güngör’ün basın ekibi mahalle sakinlerinin yanına giderek, mikrofon kullanmadan tripot ile çekim yaptığı görülmüştü. Halkı Kanal Maraş’a karşı kin ve nefrete sürükleyici hareketler içiresinde bulanan Güngör’ün oyunu kısa sürede bozuldu. Çünkü Kanal Maraş yapılan işi işlerin hepsinin arkasında olduğunu kaç kere bu satırlardan beyan etmişti. Belediye ekibini bunlar için değil de sahada halka faydalı işlerde kullanmanın daha doğru olacağını sayın Güngör ve 6 basın müdürüne bir kere daha beyan etmek istiyoruz. Bizim yaptığımız haber ile uğraşan tüm ekiplere çağrımızdır, vatandaşa kulak verin…

SU ÇEKEMİYORUZ KUYU AÇSIN

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Cahit Orakçı'nın kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ''Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kaski Genel Müdürlüğü bu parka su veremeyecek kadar aciz bir Belediye Genel Müdürlüğüdür. Bir Gaziantep Belediye Başkanı kadar olupta çözüm üretecek bir yetkiliye sahip değiliz yazıklar olsun sizin idareciliğinize'' yazması ve Kaski'nin ''parka su çekemiyoruz. Onikişubat Belediyesine söyleyin o parka kuyu açsın'' dediğinin iddia edilmesi, Kahramanmaraş'ta hizmet anlamında Büyükşehir Belediyesinin Onikişubat Belediyesini iş yaptırmamaya yönelik davranışını gözler önüne serdi. 
 

CİMER BAŞVURUSU 

Öte yandan parka su bağlanması için CİMER’e başvuru yapılmış,  Onikişubat belediyesi tarafından verilen CİMER cevabında ise: “söz konusu alan, Park yapım programımızda olup KASKİ’nin su vermemesinden dolayı, yapımını durduruyoruz. KASKİ’nin su veremediğine DAİR yazısı ekte belirtilmiştir. KASKİ’den su alabildiğiniz takdirde parkın yapımına tekrar başlanacaktır” dendi.