Kurban bayramına sayılı günler kala Kanal Maraş ekibi olarak Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde bulunan Hayvan pazarını ziyaret ettik.

Kahramanmaraş Kasaplar odası Başkanı Mehmet Uyduran'a güncel kurban fiyatlarını sorduk.

Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran yaptığı konuşmada,

"Kurban Bayramı'na yaklaşık 5 gün gibi kısa bir süre kaldı. Malların hepsi pazara inmiş durumda. Bundan 15 gün önce de söylemiştik malın bol olacağını. İnşallah bu yıl verimli bir bayram geçirmeyi düşünüyorum. Fiyat olarak şuan canlı erkek çebiş tabir ettiğimiz 22-23 arası geçen sene ile bir fark yok. Biraz erkeklerde fark var, 24-25 o da sirkülasyonun çok olmasından. Kasaplar çok kestiğinden biraz ondan.

Kahramanmaraş'ta 4 tane; 3 özel, 1 büyükşehir belediyesine ait kesimhanemiz var. Artı Onikişubat Belediyemizin, Dulkadiroğlu Belediyemizin şehir merkezinde özellikle bu semt pazarlarında tesisleri hazırlayaraktan insanlara güzel bir hizmet noktasında sunma şekli var. Artı bu yıl sizin aracılığınızla da duyurmuş olalım, Kasaplar Odamız adına Dulkadiroğlu Belediyesinin mobil mezbaha sistemi var. İnşallah Dulkadiroğlu pazar yerinin hemen önünde orada bir ekiple beraber hizmet vereceğiz" dedi.