Halkın hiçbir sorununa çözüm bulamayan, Kahramanmaraş için adeta kabus olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, her fırsatta isim vermeden eleştirdiği ve borç bıraktığını iddia ettiği Erkoç’un bir projesinin daha üstünü çizdi. Proje aslında Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olmamasına rağmen Bir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, siyasiler ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç tarafından bir yere kadar getirilmiş, ve  Erkoç, konunun denetimini ele almak için Bakan ile de görüşmüştü. 

YİNE YAPMADI, YİNE BORÇ DEDİ
Her fırsatta Erkoç’un borç bıraktığını iddia ederek hizmet yapmayan, hizmet yapmaması nedeniyle halk tarafından eleştirilerin hedefi olan Güngör, şehrin çok uzun yıllardan bu yana sorunu olan ve ilk kez çözüme bu kadar yaklaşılan ve Erkoç’un başını çektiği bir projesini daha sesiz sedasız tozlu raflara kaldırdı.

SİZ UNUTURSUNUZ DA BİZ UNUTMAYIZ
Kibir imparatorluğunda tek başına oturan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün atıksu tesisi için neden kılını kıpırdatmadığı ise merak konusu. Kanal Maraş’ın haber yaptığı her durum için acil önlem alan Güngör’ün bu haber içinse bizce acil çözüm bulması gerekiyor.

ERKOÇ’UN GİRİŞİMLERİ VE PROJE İSE ŞÖYLE;
Çok uzun yıllardır Kahramanmaraş’ın en büyük sorunları arasında yer alan Aksu çayı, zehirlemeye devam ediyor. Fabrikaların pis sularının atıldığı ve kış ayı içerisinde sır barajına kadar ulaşan kirliliğe Büyükşehir Belediyesi el koymuştu. Yasası ve sorumluluğu olmamasına rağmen fabrikaların pis suları için atıksu arıtma tesisi yapımına başlanacağı ve bu kirliliğin biteceği bildirilmişti. 

Kahramanmaraş Büyükşehir eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Milletvekilleri, CHP Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Valiliği ve kent kamuoyu bu konunun üzerine eğilince fabrika sahipleri atıksu yapımı için kendilerine düşeni yapmaya 'tamam' dedi. Bunun üzerine dönemin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, tesis için görüşmelere başladı.

ERKOÇ SÖZÜNÜ VERMİŞTİ 
Konu hakkında daha önce bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Burada herkesin beklediği ve merak ettiği olay ‘dere.’ Bu dereyi biz biliyoruz, milletvekillerimizle beraber bu konuda çok yoğun çabalar gösterdik. Büyükşehir’in bütçesinde, evsel atıkların arıtımı ile ilgili bir bütçe var. Biz bununla bir ilgili 130 milyon değerinde bir atık su arıtma tesisi yaptık. Şehrin atıklarını, evlerimizde kullandığımız tuz ruhu, çamaşır suyu gibi maddelerin hepsini arıtan bir tesis bu. Sanayi tesisleri ile ilgili olan sorun devam etmektedir. Bu konu hemen hemen her gün benim gündemimde. Sanayicilerle defalarca görüşme yaptık, toplantılar yaptık ve fizibilite raporları hazırladık. Sanayi için atık su arıtma tesisi belediye yasasında ve bizim bütçemizde olmayınca bu iş bizim işimiz değil deyip kenara çekilmiyoruz tabi. Bir siyasetçi olarak Vatandaşımızın, sağlıktan eğitime her bizim işimizdir. Ortada kanuni bir durum olduğu için biz bunu milletvekillerimizle, genel başkan yardımcımızla el ele vererek bir sonuca ulaştırma çalışıyoruz. 

DİLE GETİRİLDİ
Sayın Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş meydanlarında bu konuyu dile getirdi ve bizlerde buradan yola çıkarak resmi prosedür kısmını halletmeye çalışıyoruz. Bu proje yaklaşık olarak 200 trilyonluk bir proje. Projenin arsası ve yeri de ayarlandı, ön çalışması da yapıldı. Bu sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi için bizler burada gerekli alt yapıyı oluşturmaktayız. Biz tüm şehrin, ilçelerimizin de dâhil atık sularını arıtıyoruz ama bu sanayi atıkları farklı bir durum. Bizim tesislerimizde evlerimizin deterjan, kanalizasyon gibi atıkları arıtılmakta ama sanayi atıkları için farklı bir arıtım tesisi gerekiyor. Bu tesislerin denetimlerini belediye olarak, çevre ve şehircilik il müdürlüğünden biz devralmak istiyoruz. Bu konuyu daha önceki bakanımıza sözlü olarak iletmiştik ve yeni dönemde de milletvekillerimiz aracılığıyla bu konuyu yine gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu.