Kahramanmaraş Merkez'de bulunan Özel İdare İş Merkezi 1994 yılında yapıldı.

Sarı, mavi ve kırmızı renkleri ve birçok açıdan rahatlıkla görülebilen bina, mimari yapısı ile kısa sürede şehrin simgesi haline geldi.

Google arama motoru "dünyanın en saçma binası" yazdığında, bu binanın itibarı ulusal sınırları aşmış ve görsel aramalarda en iyiler arasında yer alarak bir ilk gerçeklemişti.

İş yerlerinin dışında Onikişubat Kaymakamlığı'nın da yer aldığı binaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin planladığı 'Şehir Meydanı' projesi kapsamında yıkım kararı alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, özel idare binasını ve çevresinin yıkılarak şehir meydanı haline getireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

“BAYRAMDA YIKIMINA BAŞLAYACAĞIZ”
"Kentin en merkezi yeri olan özel idare binamız ve adliye binamız yaklaşık 40 dönümlük bir alana sahip. Burada çok uzun süreli çalışma yaptık. Özel idare binasının fonksiyonel olmaması ve şehir siluetinin olmaması nedeniyle kentin kamuoyunda yıkılması konusunda çok ciddi bir fikir birliği oluştu. Bunun üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile çalışma yaptık. Bakanlığımız burayı kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Eskiden adliye binası ve daha sonra emniyet binası olarak kullanılan binanın yıkım işlerine başladık. İl Özel İdare binamızın yıkım sürecine başlandı. Binadaki iş yerlerindekilere Kurban Bayramı’na kadar süre verdik. Taşıma bedeli olarak onlara aynı zamanda destek verdik. İnşallah bayramda da bu binanın yıkımına başlayacağız."

“BELEDİYE VE BAKANLIK OLARAK BİR MASRAF ETMİYORUZ”
Binanın yıkımı için herhangi bir masrafın olmayacağını söyleyen Başkan Güngör, "Şu da söylendi, bu kadar masrafa ne gerek var? Biz yıktığımız binaların üzerine para alıyoruz. Eski adliye binasından 300 bin lira gibi bir para alıyoruz. Aynı şekilde özel idare binasından da hatırı sayılır bir kaynak elde etmiş olacağız. Belediye ve bakanlık olarak bir masraf etmiyoruz. Üstelik para alıyoruz." dedi.

KAHRAMANMARAŞLILAR İKİYE AYRILDI
Kimi Kahramanmaraşlı vatandaşlar yıkıma tepki gösterirken kimisi ise yerinde bir karar olduğunu düşünüyor. Kurban Bayramı'nın ilk gününde binaya kazma vurulacağı söylensede pek çok kişi tarafından inandırıcı gelmiyor. 

KANAL MARAŞ OLARAK SORUYORUZ?

Kurban Bayramı ilk günü yıkılmaya başlanacağı açıklanan Sarı bina'nın yıkılıp yıkılmayacağı kamuoyunda merak edilirken, Meydan projesi kapsamında Özel İdare Binası etrafındaki binaların ise ne zaman yıkılacağı ve sadece Sarı binanın yıkılması sonucunda aynı Sarayaltı ve Tekke Kentsel dönüşüm projesi gibi bu projeninde yarım kalacağı ve öyle atıl vaziyette duracağı halk arasında konuşuluyor. Bir çok vatandaş '' Bu yıkım  ve Meydan projesinin yarım kalacağına adımız gibi eminiz'' diyorlar.