Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Mustafa Karaaslan'ın 27 Kasım 2019 tarihli 'Gaziantep'in kurtuluşu ve 12 Şubat Kurtuluş Bayramımız' başlıklı yazısında dile getirdiği ''Gaziantep  Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluş etkinlikleri bu yıl kendilerinin desteği ve himayesinde gerçekleşecek. Biz mi? Biz uyumaya uyutulmaya devam edeceğiz. Ne diyeyim ki… Ancak komşu Gaziantep’e bakıp bakıp imreseyelim… Vur davula davulcu tokmağı diyelim… Anlayacağınız… Bizim 12 Şubat Kurtuluş Bayramımızın 100.yılı kimin umurundaki…'' yazısı ile bir nevi Kahramanmaraş'ın düşman işgalinin 100'üncü yıl etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenmesi neden olmuyor imasında bulunmuştu.

Bu yazının hemen ardından harekete geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın yoğun uğraşları sonucu 100'üncü yıl etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı himayesine alınarak yetki belgesi verildi.

Mahir Ünal'ın bu çabası vatandaşları büyük memnun etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'a bu çabasından dolayı Kanal Maraş ailesi olarak şükranlarımızı belirtiyoruz.