Kahramanmaraş’ta yaklaşık 8 ay önce İsmetpaşa Mah. Hayat Hastanesi Sokağı Aslı Apt. Kat.3 No.5' de hizmette açılan Şahika Bayazıt Estetik ve Güzellik Merkezi sahibi Şahika Bayazıt, Kanal Maraş muhabirinin işletme ve kariyeri hakkında sorduğu sorulara şöyle cevap verdi:

Şahita Bayazıt Estetik ve Güzellik Merkezi'nde ne gibi işlemler yapıyorsunuz?

Şahita Bayazıt Estetik ve Güzellik Merkezi'nde lazer epilasyoni, cilt bakımları, bölgesel incelme, bölgesel zayıflama, el ayak bakımlarımız ve vücut bakımlarımız aktif olarak çalışmakta.

Ne kadar süredir bu işi yapıyorsunuz, tecrübeleriniz nelerdir?

14 yıldır estetik ve güzellik uzmanı olarak bu sektörde çalışıyorum. 

Lazer epilasyonunda ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz?

Lazer epilasyon kişinin tamamen ten yapısı, cilt yapısı ve kıl yapısı bizim için çok önemli. Belirli iki adet cihazımız var. Danışanımızın ihtiyacına göre, ten yapısına göre, kıl yapısına göre hangi cihaz uygunsa onu alıyoruz. Alexandrite lazer ve buz lazer olmak üzere iki adet cihazımız mevcut fakat dediğim gibi kişiye göre işlem yaptığımız için kişinin ihtiyacı hangi yöndeyse o şekilde başlıyoruz.

Dermapen olarak yaptığınız uygulamada neler var?

Dermapen uygulamalarını daha çok eylük, ekim ayı gibi tercih ediyoruz çünkü yaz aylarında yapmayı uygun görmüyorum danışanlarıma. Cilt sıcaktan, soğuktan, rüzgardan etkilendiği için ister istemez derinin korunması gerekiyor fakat danışanımız bunu çok iyi yapamazsa bu sefer bizim için daha büyük bir sıkıntı çıkıyor.

Gözenek sıkılaştırma, leke tedavisi, akne tedavisi hepsinde kullanabildiğimiz bi tedavi sistemidir dermapen. Benim çok sevdiğim bir uygulama ama kış aylarında. 

Medikal olarak baktığımızda cilt, ayak bakımlarını nasıl yapıyorsunuz?

Medikal el, ayak bakımlarımız tamamen kişinin sağlığı açısından yapılan bir bakım sistemi aslında. Manikür ve pedikürde ister istemez kişiye özel aletler kullanılmıyor. Bulaşıcı hastalık riski daha yüksek, sıkıntı daha fazla ama medikal olduğu zaman iş çok daha farklı bir boyuta geliyor. Kişinin ihtiyacına göre, istediği şekilde işlemleri yapılıp kanamadan, acımadan, ağrı olmadan sıkıntısız bir şekilde danışanlarımızı buradan gönderiyoruz.

Kirpik lifting benim çok sevdiğim bir bakım aslında. Kendi kirpiklerinize yapılan bir bakım diyebilirim. Tamamen ihtiyacınıza göre kirpiklerinize şekil verip beslediğiniz. Daha yoğun, daha hacimli gösterdiğimiz bir bakım.

Hijyen konusuna da çok önem veriyorsunuz sanırım?

Bizim için en önemli şey danışanlarımızın sağlığı. Öncelikle sizin sağlığınız ardından bizim yapacağımız işlemler. Ben çok dikkat ediyorum. Mümkün olduğu kadar haftada bir kez dezenfekte yaptırmaya çalışıyoruz iş yerinde. Kullandığımız bütün ürünler tek kullanımlık, eldivenden tutun maskesine kadar. Gerekli önlemleri aldıktan sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum. Allah'ın izniyle geçicek bu günler de.

Arkanızda belgeler görüyoruz, bu belgelerin anlamları nedir?

Bunlar benim aldığım eğitim sertifikaları. 14 yıldır bu işi yapıyorum. Birçok sektörde, birçok merkezde, birçok iş yerlerinde çalıştım; icraat gösterdim.

Şahika hanım biliyorsunuz ki lazer epilasyonunun yanık riski vardır. Bunun hakkında ne diyorsunuz?

Bizim yaptığımız işlemlerde maalesef ki doğru doz ve doğru ten uygulaması seçilmediği takdirde kişi de bu gibi sıkıntılar yaşanma ihtimali çok yüksek fakat gerekli eğitimlere gerekli bilgilere gerekli donanıma sahip oldunuğu zaman uygulayıcı olan uzmanımız. Böyle bir sıkıntıyla karşılaşma oranımız çok düşüyor. Kişinin ten yapısı, kıl yapısı, ten rengi, cilt tonu çok önemli bizim için. Onlar belirlendikten sonra hasta gelip form doldurup işleme alınırsa daha sağlıklı ilerliyoruz. Böyle bir sıkıntı da tamamen ortadan kalkmış oluyor. 

Hormon ve kan testleri istiyor musunuz?

Tabi. Belirli danışanlarımızdan bunu istiyoruz. Çünkü danışanımız bana gelip lazer epilasyon yaptırmak istiyorum dediği zaman eğer yoğun bir problem varsa ben bu testleri istiyorum.