Kahramanmaraş - Gaziantep yolunun bir yıldır devam eden Arsan Alt Geçit ve Kavşak Projesinin tamamlanmaması, hatta çalışmaların durması tepki topluyor. Sosyal Medyada yüzlerce kişi yarım bırakılan Arsan Alt Geçit ve Kavşak Projesinin akibetini merak ediyor.

Konuyla ilgili olarak bizimle iletişime geçen vatandaşlar "Gaziantep'de bir köprülü kavşak 2 aydan daha kısa bir sürede biterken bizde bir alt geçit aylarca sürmesine rağmen bitmiyor. Madalyalı Alt Geçitli Kavşak nedeniyle çok uzun süre çileçektik. Şimdi de Arsan Alt Geçitli Kavşağı yarım kaldı. Çalışmalar madem zamanında tamamlanmayacak hiç başlanmasın. Ya da başlanmışsa belirtilen zamanda bitirilsin." dediler.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel KANAL MARAŞ'a yaptığı açıklamada şunları söyledi;

2 gün önce Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde basın açıklaması yapmıştık. Neden Kahramanmaraş sahipsiz ve Kahramanmaraş'ın projeleri uzun sürüyor, küçük projelerin bu kadar uzatılması doğru mu? diye. Maalesef görüyor ki, Kahramanmaraş'a yapılan hizmetlerde bir nevi oyun oynuyorlar. Çünkü; Hizmet yapılan yerde ciddiyet ve verimlilik olur. 1 kilometrelik yol bir türlü bitirelemedi.  Karayolları, Kahramanmaraş'a yapılan hizmeti yavaş yapıyor. Biz Kahramanmaraşlılar olarak kentimizin bir siyasi partisi olarak vatandaşlarımızın her hakkını savunarak buradan şunu söylüyorum. 'Bir an önce bu kavşağı bitirin, bu insanları mağdur etmeyi kimsenin hakkı yok' 2020 yılının 6'ncı aydan bu güne kadar bu inşaatı kimseye anlatamazsınız. Az önce sorduk ve dedik ki, 'Burada neden bir tane kepçe çalışıyor? Başka neden çalışan yok?' ve 'zeminde güçlendirme yapıyoruz' cevabını aldık. Peki, bu zemin güçlendirmesi bugüne kadar neden yapılmadı ? Buranın zemin editösü yapılmadan mı bu işe başlandı? Buradaki bu sorunlar bilinmeden mi bu işe başlandı? Burası etkin ve hareketli bir kavşaktır. İleredeki Sanayi Kavşağı'nda da alt-üst geçit yapılacak diye tahmin ediyorum. Eğer bu firma veya şahıslar ya da karayolları tarafından absürt şekilde yapılacaksa yapılmasın. Az önce buradan 30 dakika boyunca ambulans geçemedi.  Kendimi o ambulansın içindeki kişi yerine koydum kendimi. Hergün burada kaza yaşanmaktadır. Hala buradaki iş olduğu gibi duruyor, kimse birşey yapmıyor.