Kahramanmaraş dondurmasının ününü dünyaya duyuran ve 36 ülkede şube açarak Türk bayrağını dalgalandıran Mado tatlıda da dünyanın en iyisi olduğunu gösterdi. CNN Travel’in dünya ülkelerinin en lezzetli 50 tatlısını seçtiği araştırmada Türkiye’den üç çeşit tatlı türü listeye girdi. Mado’nun ürettiği Baklava ve Burma Kadayıf dünyanın en iyi 50 tatlısından ikisi seçilirken, 3’üncü tatlı olarak ise künefe listeye girdi.

BAKLAVA, BURMA VE KÜNEFE LİSTEDE

CNN Travel dünyanın en iyi 50 tatlısını sıralayarak o ülkelere gidildiğinde mutlaka o tatlılardan tadılmasını önerdi. İngiliz mutfağından Karamelli yapışkan kek, İsveç’ten Kardemummabullar, Fransa’dan Creme brulee, ABD’den Doughnut, Almanya’dan Kara Orman pastası, Fas'tan ceylan boynuzu, İtalya’dan cannoli tatlıları sıralamaya girerken Türkiye’den ise Baklava, Burma kadayıf ve Künefe listedeki yerini aldı.

BAKLAVAYI DÜNYAYA TANITTILAR

Dondurma sektöründe Romalılara kafa tutan Mado, dondurmanın yanı sıra Baklava üretiminde de dünyaya kendini kanıtlamıştı. Geçen yıl gerçekleştirilen Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi'nde 515 kilogramlık baklavanın özel fırında pişirilmesiyle "Guinness Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru"nu kıran Mado’nun dondurmasından sonra tatlıları da dünya damak tadı listelerine girmeyi başardı.

BAKLAVA ANADOLUDA AYRI BİR YERE SAHİP

4 kuşaktır dondurma sektöründe gelişimini sürdüren Mado Türkiye’yi dünyada temsil ederken, tamamen doğal aromatik bitkilerden oluşan ürün yelpazeleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor. Dondurmadan sonra tatlılarıyla da anılan Mado Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, Türkiye’deki tatlıların uluslararası arenaya çıkmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirtti. Baklava ve burma kadayıfının Osmanlı’daki tatlı kültürünün devamı olduğunu belirten Kanbur, “Anadolu insanı için tatlı çok önemli. Daha düne kadar anneler baklava hamurunu geceden açar ertesi gün ise ikram ederdi. Baklava, burma kadayıf Anadolu’da çok önemli bir yere sahiptir. Hayatın bütün evrelerinde vardır. Çocuğun doğumunda tatlı getirilir, nişan törenlerinde tatlı ikram edilir, cenazelere tatlı getirilir. Tatlı Anadolu insanının olmazsa olmazıdır. Mado olarak dünyaya çatal bıçaklı dondurma yemesini öğrettik, özellikle yabancı turistler şubelerimize geldiklerinde şimdi de baklavayı tatmadan gitmiyorlar” dedi.