İslam alemi için eşsiz anlam ve öneme sahip, mübarek Ramazan ayı kuşkusuz devam ediyor. Kahramanmaraş imsakiyesi ile iftar saatleri ve imsak sahur vakti belli oldu. Bu yıl Kahramanmaraş imsakiye 2018 takvimine göre iftar için akşam ezanı ve sahur için sabah ezanı kaçta okunuyor? işte tüm bu soruların cevaplarını öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz.

Kahramanmaraş'ta iftar saat kaçta yapılacak sahur vakti kaçta girecek? Kahramanmaraş iftar vakitleri ve sahur saatleri ile birlikte ezan vakti de İmsakiye takviminde yer alıyor.

KAHRAMANMARAŞ RAMAZAN İMSAKİYESİ 2018

İmsak vakti nedir sahur saatlerine dikkat! : Sahur vakti imsak ile biter. Diyanetin yayınladığı 2018 İmsakiyesi'ne göre ilinizde imsak vakti girdiği an oruç tutmak için yeme içmeyi kesmelisiniz. Oruç tutan bir çok kişi ramazanın birinci günü bunu karıştırmakta. Sahur vakti, sabah ezanı okunmadan önce bitmektedir. Sahur vaktinin ne zaman bittiğini öğrenmek için takvim ya da imsakiyelerde yazan imsak olarak geçen kısma bakmanız gerekir.

Sahura kalkmak şart mı?: Namaz gibi oruçta da niyet etmek gerekir. Bunun için de sahura kalkıp o günkü orucu tutmaya kalben ve dille niyet edilmesi tavsiye ediliyor.

Ramazan ne zaman bitiyor bayram ne zaman?: Ramazan ayında bu yıl son oruç 14 Haziran perşembe günü tutulacak. Ramazan Bayramı ise 15 Haziran Cuma, 16 Haziran Cumartesi, 17 Haziran Pazar günleri kutlanacak. Bu yıl bayramın ilk günü cumaya denk geldiğinden bayram tatili 3 günle sınırlı kalacak.

Teravih namazı saati: Teravih namazı yatsı namazının bir parçası olarak sünnet kılınmıştır.Böyle olunca teravih namazı,yatsı namazı hangi vakte kadar kılınabiliyorsa,teravihi’de o vakitlerde kılmak caizdir. 2018 yılı imsakiyesinden ilinizin yatsı namazı saati aynı zamanda teravih namazı saatidir.

Ramazan ayı: Hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayı Ramazan ayıdır. Kur'anı Kerim Ramazan ayında inmeye başlamıştır. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan ayı her sene bir önceki yıldan daha erken gelir. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

Ramazan Orucu Kimlere Farzdır?: Büluğa ermiş, aklı başında olan kadın ve erkek her müslümana Ramazanda oruç tutmak farzdır.

Kimler oruç tutmayabilir?: 1 – Hastalık: 2 – Yolculuk: 3 – İkrâh (Tehdit ve Zorlama): 4 – Gebelik ve Emziklilik: 5 – Şiddetli Açlık ve Susuzluk: 
6 – Düşkünlük Derecesinde İhtiyarlık: 7 – Hayız – nifas hâli: