Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Şehir Meydan Projesi'nin içerisinde bulunan Kahramanmaraş İl Özel İdare İş Merkezi'nin yıkımıyla ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör haziran ayında yaptığı açıklamada "Kurban Bayramında bu binanın yıkımına başlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

BAYRAMDA ÖZEL İDARE BİNASININ YIKIMINA BAŞLAYACAĞIZ

Kahramanmaraş'ın merkezi konumunda yer alan Özel İdare İş Merkezi binası, 1994 yılında yapıldı. Aradan geçen zamanda sarı, mavi ve kırmızı rengi hem de mimari yapısıyla kısa sürede kentin simgesi haline gelen bina, birçok noktadan da rahatlıkla görülebiliyor. Bina, ülke sınırlarını aşan ününü ise bu yapısına borçlu. Öyle ki Google'da 'Dünyanın en saçma binası' yazıldığında görsellerde ilk sıralarda çıkıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, özel idare binasını ve çevresinin yıkılarak şehir meydanı haline getireceklerini belirtmiş ve şu açıklamayı yapmıştı:

"Kentin en merkezi yeri olan özel idare binamız ve adliye binamız yaklaşık 40 dönümlük bir alana sahip. Burada çok uzun süreli çalışma yaptık. Özel idare binasının fonksiyonel olmaması ve şehir siluetinin olmaması nedeniyle kentin kamuoyunda yıkılması konusunda çok ciddi bir fikir birliği oluştu. Bunun üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile çalışma yaptık. Bakanlığımız burayı kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Eskiden adliye binası ve daha sonra emniyet binası olarak kullanılan binanın yıkım işlerine başladık. İl Özel İdare binamızın yıkım sürecine başlandı. Binadaki iş yerlerindekilere Kurban Bayramına kadar süre verdik. Taşıma bedeli olarak onlara aynı zamanda destek verdik. İnşallah bayramda da bu binanın yıkımına başlayacağız"

ÖZEL İDARE BİNASININ YIKIMI TEKKE GİBİ OLMASIN

Son günlerde kamuoyunda özel idare iş merkezinin yıkımının ertelendiği konuşuluyor. Vatandaşların bir çoğu, ''Her açıklaması tam bir fiyaskoya dönen Büyükşehir Belediye Başkanının Özel İdare binasını bayramda yıkıcağız sözününde boş çıktığını görüyoruz. Özel İdare Binasının yıkımı da aynı Tekkeye verilen söz gibi yıkıcağız, bitireceğiz, bu sene hatrı sayılır konut yapacağız söylemi gibi insanları kandırmaktan başka öteye gitmiyor'' ifadelerinde bulundukları kulaktan kulağa konuşuluyor.

Ve herkes birbirine aynı şu sözü söylüyor: ''Kurban Bayramın da yıkıma başlanması beklenen Kahramanmaraş İl Özel İdare İş Merkezi'nin yıkımı ertelendi mi?''

BELEDİYEDEN KAMUOYUNA BİR AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanının kamuoyuna Özel İdare Binasının bayramda yıkılacak sözüne karşılık yıkım işleminin başlamaması nedeniyle bir açıklama yapım yapmayacağı merakla bekleniyor.