Kullanımı her geçen gün biraz daha artan ve tehlike saçan havai fişeklerin gece yarılarına kadar kullanılması Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşların tepkisine yol açıyor. Gece geç saatlere kadar atılan havai fişeklerden vatandaşlar rahatsızlık duyuyor

Kahramanmaraş'ta evlerde yapılan düğünlerde, düğün sahipleri tarafından eğlenmek kastı ile ateşli silahlarla birlikte havai fişekler de sıkça kullanılıyor.

ÖLÜM TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYALAR
Özelikle yaz aylarında gece geç saatlere kadar eğlenen düğün sahipleri, havaya rastgele ateş açıyor. Bu ise sıcaklardan dolayı damlarda yatan halk için ölüm tehlikesi saçıyor.

Düğünlerde savaş alanı gibi durmadan havai fişeklerin atıldığını söyleyen vatandaşlar, düğünlerde kullanılan havai fişeklerden duyduğu rahatsızlığı şöyle anlattı; 

*Sesi, dumanı ve ışığıyla havai fişekler kuşları korkutuyor, sağır ediyor  ve şok sonucu ölümlerine yol açabiliyor. Patlayan havai fişeklerin yakınında olan kuşlar yanarak ölüyor. Bazı kişilerde yaşanan hava sıcaklıklarına karşı evlerinin damında yatıyor. Canımız tehlikede... hem rahatsız oluyoruz hem de çocuklarımız korkuyor.   Lütfen, senelerdir devam eden bu tuhaf eğlenceye daha fazla göz yummayın."

PATLAMALARDAN HASTALARDA ETKİLENİYOR
Çevre İnceleme ve Su Araştırmaları Enstitüsü (IDAEA-CSIC) tarafından yapılan araştırmalar; Gece geç saatlerde patlatılan havai fişeklerin rahatsızlık verdiğini ve bu patlamalardan en çok hastaların etkilendiğini dile getiriyor. Hava fişek dumanındaki metalik parçacıklar ve kimyasallar astım hastalarının durumunu kötüleştiriyor. Hammaddeleri nedeniyle ciddi sağlık riskleri taşıyan havai fişekler, sesi ve ışığıyla da kuşların ve balıkların dengesini bozuyor.