Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir sorumsuzluk örneği daha. Onikişubat İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Halk Ekmek büfesinde erkenden ekmek bittiğini ve diğer fırınlara gittikleri zaman polis ekipleri tarafından ceza yiyor.

Normal şartlarda 11:00'te gelen ekmekler için büfeye gelen vatandaşlar, ekmeğini alamadı. Vatandaşlar ekmek alabilmek için güneşin altında uzun bir süre beklemek zorunda kaldı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağında ekmek sorunu yaşandığını dile getiren Mehmet Yılmaz isimli vatandaş, “İlk gün saat 11:30 gibi geldik 'ekmek kalmadı' dediler kapatıyoruz dediler gittiler. İkinci gün saat 11'di yine 'ekmek yok' dediler gittiler. Bu gün de saat 11'di yine 'ekmek yok' dediler gittiler. Bizi burada fırına yönlendiriyorlar. Arabamıza binip oraya gittiğimizde polis çeviriyor 'yürüyüş mesafesini geçtiniz' diye ceza yazmaya kalkıyor.

'BU İŞİ BECEREMİYORSANIZ YAPMAYIN'
Biz söylüyoruz halk ekmek kapalı 11'den sonra ekmek yok. Fırına gittiğimiz zamanda polisler bize bu defa da diyorlar ki,; ‘siz yürüyüş mesafesini geçtiniz size ceza yazmak zorundayız.’ Ya bizim burada bir suçumuz yok, ben ekmek almak istiyorum. Halk ekmek 14:00'e kadar ekmek bulundurmakla yükümlü ama bulundurmuyor. Biz perişan durumdayız. Halk ekmek'teki arkadaş fırına gidin diyor. Fakat fırın çok uzak arabası olmayan nasıl gitsin. Buradaki apartman sakinleri kendi ekmeğini kendisi yapıyor artık. Dünde kendi evimizde biz yaptık. Halk ekmek bu işi beceremiyorsan yapmayacaksın. Benim burada saat 14:00'e kadar vaktim var. Saat 11'den sonra ekmek bulamayacaksam bu işi yapmayacaksın. Ben bir vatandaş olarak mağdur duruma düşüyorum. Arabaya binmesi yasak vatandaş ne yapsın." sözleriyle çağrıda bulundu.

Mahalleli, bu problemin her zaman yaşandığını belirterek "Söylenecek bir şey yok rızkımızı kesmeye çalışıyorlar herhalde. Başka bunu anlatacak bir yönü ve yöntemi yok. Tamam biz kurallara uyuyoruz ama kendileri de uysun kurallara. Biz devletimizin verdiği kurallara uyduk onlarda uysun kurallara..." diyerek yetkilierin soruna çözüm bulmasını istedi.

(Kaynak: Kanal Maraş)